Wie wordt kinderburgemeester van Waterland?

Algemeen
Waarnemend burgemeester Astrid van de Weijenberg bij groep 7 op basisschool de Binnendijk.
Waarnemend burgemeester Astrid van de Weijenberg bij groep 7 op basisschool de Binnendijk. (Foto: Aangeleverd)

WATERLAND - De tien kandidaten voor het kinderburgemeesterschap en de tien kinderjuryleden zijn bekend. Volgende week worden er twee middagen voor de verkiezingen van de eerste Waterlandse kinderburgemeester georganiseerd.

Op woensdag 26 februari krijgen de kinderen een voorbereidende middag met workshops en op vrijdag 28 februari zijn de presentaties van de kandidaten voor de jury. Alle tien basisscholen in de gemeente Waterland doen mee. Iedere school heeft zowel een jurylid als een kandidaat kinderburgemeester afgevaardigd. Na 28 februari weten we wie de eerste kinderburgemeester van Waterland is geworden. Half maart volgt de installatie van de nieuwe kinderburgemeester op de eigen basisschool.

De kandidaat kinderburgemeesters zijn:

Danica Brouwer van De Gouwzee, Thomas Teerhuis van De Rietlanden, Amber Roschar van de St Sebastianus , Djeslyn van Soelen van de Fuut
Bibi Meister van de Blauwe Ster, Fabiënne van der Kwast van de Havenrakkers, Hamish Hamelinck van de Binnendijk, Jayden van De Verwondering, Damian Prijs van De Overhaal , Nina van Vliet van de H.M. van Randwijckschool.

Half maart volgt de installatie van de nieuwe kinderburgemeester op de eigen basisschool.

Mogelijke activiteiten van de kinderburgemeester zijn onder andere; op bezoek bij college en gemeenteraad van Waterland, aanwezig bij Sinterklaasintocht en Koningsspelen, 4 en 5 mei (75 jaar herdenking WOII) en de landelijke kinderburgemeestersdag in het najaar.