Charlotte Haesen treedt op in de kerk van Zuiderwoude.
Charlotte Haesen treedt op in de kerk van Zuiderwoude. ((Foto: aangeleverd))

Haesen in kerk van Zuiderwoude

ZUIDERWOUDE - Hoe bijzonder is het om grote artiesten te zien spelen in de intieme ambiance van een kleine kerk? Charlotte Haesen is zo'n grootheid, en op 8 maart neemt ze met 'Autour du monde' haar publiek mee onder begeleiding van gitarist Philip Breidenbach op reis door het Franse chanson. Daarbij vertolken ze klassiekers van grootheden als Piaf, Gainsbourg en Barbara en spelen ze bovendien eigen composities. Het concert begint om 16:00 uur.

Het talent van Charlotte Haesen is allang niet meer onopgemerkt gebleven. Ze werd beloond met de EuJazz Award, ze won de publieksprijs bij het Concours de la Chanson Française en ze krijgt overal lovende recensies vanwege haar ingetogen en intieme manier van zingen. Het meest bekend is ze misschien nog wel door haar prachtige optreden bij Podium Witteman. Inmiddels speelt ze op festivals en podia over de hele wereld in diverse formaties.

Jazz

In Zuiderwoude treedt Charlotte op met Philip Breidenbach, die net als zij geschoold is in de jazz-traditie. Hij speelt al van kinds af jazz en kent de zangeres van het Conservatorium van Maastricht. Inmiddels werkt hij als componist en producer van diverse artiesten. In hun chansons laten ze meer dan alleen een lied horen, ze brengen een verhaal over in woorden en muziek. Ook wie de Franse taal niet machtig wordt regelmatig tot kippenvel toe betoverd door de virtuositeit van dit duo.

Info

Zondagmiddag 8 maart, 16: 00 uur, kerk van Zuiderwoude. Entree: € 10,00. Reserveren kan tot en met 7 maart via jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl. Parkeren bij de kerk van Zuiderwoude, adres: Zuiderwouder Dorpsstraat 1. Let op, er is daar beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis aan de Zuiderwouder Dorpsstraat 32-A.

Meer berichten