Nieuwe aanpassingen dienstregeling door Corona

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Door de verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, in combinatie met stijgende ziekmeldingen onder OV-medewerkers, heeft EBS opnieuw de dienstregeling aanpast. De aangepaste dienstregeling is op donderdag 26 maart ingegaan en is gebaseerd op de ‘zondagdienstregeling plus’.

In Waterland gaan de bussen minder vaak rijden en worden de vertrektijden aangepast. Enkele lijnen rijden niet. Het is een basisdienstregeling. Alle plaatsen blijven bereikbaar. Bekijk hier de basisdienstregeling voor Waterland

De veranderingen in de dienstregeling komen neer op een ‘zondagdienstregeling plus’. Dit betekent een dienstregeling conform de zondagsregeling. Om tegemoet te komen aan reizigers die op tijd op hun werk moeten zijn, begint deze dienstregeling op maandag tot zaterdag wel eerder dan een normale zondagdienst. Er zijn daarnaast extra ritten in de spits. Hiermee willen we voorkomen dat bussen te vol worden. Reizigers moeten in de bus voldoende onderlinge afstand kunnen bewaren.

Bekijk hier de belangrijkste wijzigingen.