Coronavlag wappert bij Brandweer Marken

Algemeen
Aan de brandweerkazerne aan de Buurterstraat op Marken wappert ook de 'Coronavlag'.
Aan de brandweerkazerne aan de Buurterstraat op Marken wappert ook de 'Coronavlag'. (Foto: Pieter Pereboom)

MARKEN - Door de toenemende vraag vanuit de samenleving naar een universele vlag als steunbetuiging in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19), heeft de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) een speciale vlag ontwikkeld om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken. De opbrengst van de vlag gaat naar het Rode Kruis.

Steunbetuiging DVC polste of er behoefte aan een speciale vlag was via social media. De reacties waren zeer positief. Een gevoel van trots en saamhorigheid overheerst zodra het over het zorgpersoneel, de hulpdiensten en medewerkers uit andere cruciale beroepsgroepen gaat. DVC zet haar kennis en vakmanschap dan ook graag in om haar steentje bij te dragen in deze spannende tijd. “Met deze vlag kunnen mensen uiting geven aan hun gevoelens. Het is een blijk van waardering voor alle mensen die nu hard werken in veelal heftige situaties” aldus Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC. “Hoe mooi zou het zijn dat zij deze vlag volop aan de gevels van woningen zien, wanneer zij na een lange dag of nacht naar huis toe rijden? Een steuntje in de rug in deze onzekere periode.” DVC produceert de vlag kostendekkend, zonder winstoogmerk. De opbrengst, een derde van de prijs, gaat geheel naar het Rode Kruis.

Samenwerking met Rode Kruis De samenwerking met het Rode Kruis was voor DVC de belangrijkste voorwaarde om de vlag op de markt te brengen. Het Rode Kruis zet zich volop in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en biedt een luisterend oor aan kwetsbaren middels een hulplijn. Hageman: “Laten we deze boodschap van solidariteit en respect samen uitdragen en de vlag massaal uithangen. Met elkaar, voor elkaar!” Inmiddels zijn er dit weekend al vele honderden exemplaren verkocht. Meer informatie over de vlag: dvc.nl.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com