Waarnemend burgemeester Waterland reageert op kritiek van WaterlandNatuurlijk

Algemeen
Waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn reageert op WaterlandNatuurlijk.
Waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn reageert op WaterlandNatuurlijk. (Foto: archief Rodi)

WATERLAND - Waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn van Waterland herkent zich totaal niet in de kritiek die onlangs over hem werd uitgestort door de fractie van WaterlandNatuurlijk in de gemeenteraad. Dat blijkt uit zijn reactie op schriftelijke en de berichtgeving daarover in het Noordhollands Dagblad.

Een van de kritiekpunten was dat Heldoorn naar Waterland zou moeten verhuizen. Weliswaar geldt de verhuisplicht niet voor waarnemend burgemeesters, maar doordat Heldoorn vanwege de coronacrisis waarschijnlijk langer aanblijft zou er spraken zijn van een ‘moreel appel’. Heldoorn laat hierop weten dat er bij hem geen enkel appel vanuit de gemeenteraad bekend is.

Tevens verweet WaterlandNatuurlijk de waarnemend burgemeester dat hij afzonderlijke raadsleden niet face to face wil spreken, ook niet op momenten dat hij toch al aanwezig is op het gemeentehuis. Heldoorn geeft te kennen dat als er goede digitale alternatieven zijn, deze zijn voorkeur hebben. Dit gelet op de ernst van de coronacrisis en het verzoek van de minister-president contact zoveel mogelijk te vermijden. Wat Heldoorn betreft vindt er momenteel geen enkel fysiek overleg plaats op het gemeentehuis, tenzij dit niet anders kan.

Tot slot had WaterlandNatuurlijk twijfels over enkele nevenfuncties van hun burgemeester en daar kon hij kon hij de fractie wat hem betreft geruststellen. Zijn nevenfuncties zijn bekend gemaakt op de gemeentelijke website en allen goed verenigbaar met zijn burgemeesterschap in Waterland.