Marijkehal wordt tijdelijk isolatiepost

Algemeen
De parkeerplaats naast de Marijkehal is deze week aangelegd.
De parkeerplaats naast de Marijkehal is deze week aangelegd. (Foto: Ria Houweling)

WATERLAND - Via deze weg willen de huisartsenpraktijken Marken, Broek in Waterland, Monnickendam en gemeente Waterland u laten weten dat per 2 juni de Marijkehal in gebruik wordt genomen als isolatiepost voor patiënten met symptomen die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met het Corona virus.

Het spreekuur is elke maandag tot en met vrijdagmiddag van 14.30 tot uiterlijk 17.00 uur. De patiënten moeten in hun auto wachten (op de grote parkeerplaats tegenover Swaensborch). Na telefonisch bericht kunnen zij direct de Marijkehal binnengaan. Er wordt geen enorme drukte of toeloop verwacht. Er wordt rekening gehouden met maximaal 5 bezoekers per middag.

Er is geen risico op besmetting voor de omwonenden, de Marijkehal wordt telkens grondig schoongemaakt door eigen personeel.

Deze isolatiepost is opgezet omdat per 1 juni de regionale isolatiepost in Purmerend (de Beuk) zal sluiten. De Marijkehal wordt tot uiterlijk 30 juni hiervoor in gebruik genomen. De sportverenigingen en scholen ondervinden geen hinder van deze isolatiepost omdat er voorlopig niet binnen gesport mag worden.