Eucharistievieringen Franciscusparochie starten weer

Algemeen
Vieringen in kerken worden weer hervat.
Vieringen in kerken worden weer hervat. (Foto: Kerkplein Monnickendam)

WATERLAND - Het bestuur van de Franciscusparochie, (geloofsgemeenschappen van Edam, Ilpendam en Monnickendam) heeft besloten dat per zondag 14 juni aanstaande in de meeste kerken de vieringen weer worden hervat. Een en ander met inachtneming van de door het Bisdom uitgevaardigde protocollen. Op de locatie in Monnickendam kunnen de vieringen niet eerder dan op zondag 5 juli aanstaande beginnen.

De reden dat pas op 14 juni wordt begonnen ligt erin dat voor een goede start, van de Locatieraden, het nodige aan voorbereiding wordt gevraagd om deze start op de juiste manier te laten verlopen.

Gelet op het toegestane maximumaantal aanwezigen tijdens de vieringen zal onder andere met een aanmeldsysteem worden gewerkt. Hoe dit in zijn werk zal gaan wordt per geloofsgemeenschap door de Locatieraad aan de parochianen bekend gemaakt.

Het parochiebestuur, kapelaan Tesfay en diaken Henk Bak ziet met blijdschap en vertrouwen uit naar zondag 14 juni maar beseffen dat de omstandigheden waaronder de hervatting plaatsvindt veel zorg en aandacht vragen. Zij hopen dat de vieringen weer snel op de normale wijze kunnen plaatsvinden.

Voor vragen over de hervatting kunnen parochianen zich wenden tot de plaatselijke Locatieraad.