Nieuw haltemeubilair op Marken

Algemeen
Plaatsing van nieuwe haltemeubilair halte Kerkbuurt op Marken.
Plaatsing van nieuwe haltemeubilair halte Kerkbuurt op Marken. (Foto: Pep)

MARKEN - Eind vorig jaar tekende gemeenten Landsmeer, Waterland, Edam-Volendam de opdracht om nieuwe haltemeubilair te plaatsen. Deze opdracht werd vorige week op Marken uitgevoerd door Outdoor Furniture Nederland (OFN). Na de plaatsing op halte Kerkbuurt op Marken is deze week halte Minneweg op Marken aan de beurt. Landsmeer is vrijdag 3 juli a.s. aan de beurt en vervolgens ook gemeente Edam-Volendam.

Met de komst van de R-net bussen werden enige jaren geleden al nieuwe R-net haltes geplaatst in bovengenoemde gemeenten. De gemeenten liepen echter tegen het probleem aan dat R-net niet op alle haltes stopt, waardoor er verschilde stijlen en kwaliteit van het haltemeubilair per gemeente is. Om hier meer eenheid in te brengen en om de kwaliteit van deze haltes te verbeteren, ging de Vervoerregio, in samenwerking met de bovengenoemde gemeenten, op zoek naar een oplossing.

De haltes zorgen voor eenheid en herkenbaarheid en zijn ontworpen met het oog op een betere reisbeleving, prettiger verblijf voor de reizigers op halteplaatsen en een soepele overstap. Daarnaast ontzorgt de Vervoerregio de gemeenten hiermee en worden schaalvoordelen gecreëerd voor inkoop, beheer en onderhoud.

Pilot & evaluatie

Het plaatsen van dit nieuwe haltemeubilair betreft een pilot. De Vervoerregio en de betrokken gemeenten zullen na de plaatsing de resultaten van de pilot evalueren. Bij een positief resultaat wordt er gekeken of ook andere gemeenten, met aflopende contracten, interesse hebben in een gezamenlijk aanbesteding.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding