Oma’s for Future opgericht in Waterland

Algemeen
De lokale groep van Oma’s for Future is net als eerste in Waterland opgericht.
De lokale groep van Oma’s for Future is net als eerste in Waterland opgericht. (Foto: aangeleverd)

WATERLAND - In de regio Waterland is net, als eerste in Nederland, de lokale groep van Oma’s for Future opgericht. Deze groep maakt zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. De groep is zich bewust geworden welk gevaar de levensbasis loopt door de klimaatverandering.

Groep Waterland

Groep Waterland wil bereiken dat mensen bewust(er) worden van hoe ook hun leefwijze invloed heeft op het klimaat en de veranderingen daarin, en duidelijk maken - met concrete tips voor het alledaagse leven - wat men zelf kan doen om klimaatverandering te begrenzen en als het mogelijk is af te remmen. Dat geeft hoop!

Fridays for Future

Oma’s for Future (OFF) komt voort uit “Fridays for Future”, dat in het najaar van 2019 is opgericht in Leipzig (Duitsland). Fridays for Future verspreidt zich nu ook naar andere landen. Voor alle duidelijkheid: OFF is niet alleen voor de oma’s, maar voor de hele generatie 50+, vrouw en man, met en zonder (klein)kinderen, die iets wil en kan doen. Het motto van de groep is: in actie uit liefde voor het leven, met een groot hart voor onze aarde en de natuur, en alles wat daarop en daarin leeft (mens, dier en plant).

Acties

'Groep Waterland is nog klein en de eerste in Nederland, maar er zullen meer volgen, hopen we vurig! Voor Waterland zijn nu medestrijders en ideeën welkom, er zijn acties gepland ook met andere actoren in het gebied. We staan allereerst op de markten in Monnickendam en Purmerend. Daar gaan in gesprek met de bezoekers en delen informatie uit.' aldus Simon Gaastra.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website waterland.omasforfuture.eu. Oma’s for Future is te bereiken onder waterland@omasforfuture.eu