Een verjaardag met een onverwachte wending

Algemeen
Mandy levert het prachtige bij elkaar gehaalde geldbedrag persoonlijk af bij Simon.
Mandy levert het prachtige bij elkaar gehaalde geldbedrag persoonlijk af bij Simon. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Mandy Burgemeester werd afgelopen weekend 30 jaar. En dat moest gevierd worden. Normaal valt haar verjaardag altijd samen met de Jan Haring Palingrook wedstrijd. Omdat de wedstrijd dit jaar werd afgelast heeft zij de Jan Haring Palingrook wedstrijd naar haar eigen feest gehaald. Een verrassing voor de gasten, en niet de enige verrassing. Mandy organiseerde namelijk ook een loterij met een heel speciaal doel. Zo veel mogelijk geld inzamelen voor de Volendamse Simon de Goede voor zijn behandeling tegen MS in Rusland.

Palingrook wedstrijd

Bij Waterlanders staat dit weekend bekend als gezelligste weekend van het jaar, het 'Palingrookweekend'. De zes rokers konden hun paling dit jaar niet roken op de officiële palingrookwedstrijd, maar hebben dit wel in de achtertuin van Mandy kunnen doen. De officiële juryleden waren van de partij om ook dit weekend, op Mandy haar verjaardag, te jureren. Precies zoals iedereen gewend is van Jan Haring.

Winnaars

De derde prijs is gewonnen door Niels Sondag. Rick Lammes kwam voor de tweede prijs in aanmerking en de beter kon in ontvangst worden genomen door Arthur Hulsebos.

De loterij

De weken voor haar verjaardag was Mandy al druk bezig met de voorbereiding voor de loterij die zij op haar verjaardag wilde houden. Familie en vrienden wisten van niets. Wel had zij al meerdere ondernemers benaderd om gesponsord te worden voor het goede doel. Tijdens het gezellige feest in haar achtertuin heeft ze vrienden en familie verrast. Lootjes konden gekocht, en prijzen konden gewonnen worden.

Het doel

Mandy wilde graag bijdragen aan de crowdfundingcmpagne die voor Simon is opgezet om de operatie in Rusland, die voor eind augustus gepland staat, te kunnen bekostigen. Mandy kent Simon goed. Hij komt geregeld bij haar ouders thuis, en zij hebben door de jaren hebben een goede band opgebouwd. Omdat ze zelf niet de financiële middelen heeft om daar een enorm bedrag aan over te maken hoopte zij door middel van de organisatie van deze loterij toch een leuk bedrag bij elkaar te krijgen. Het doel was om €1000 op te halen.

Succes

Wat Mandy niet had voorzien is dat de loterij zo een ontzettend succes zou worden. Vele ondernemers uit Monnickendam en omgeving steunde dit geweldige idee en gaven in grote getale ontzettend veel leuke en mooie cadeaus ter beschikking. Van flessen wijn tot volledige dinerbonnen, een stoomreiniger, een juweliersbon en als toppunt zelf een heel aircosysteem dat door homanser werd verloot tijdens de loterij.

‘Met een grote waffel kom je er wel’ zegt Mandy, die ontzettend blij is met het resultaat. Lootjes konden gekocht worden voor €5 en 326 lootjes zijn er in totaal verkocht. €1630 is er in totaal opgehaald in de twee uur dat de loterij plaats heeft gevonden. Dit gehele bedrag heeft Mandy donderdag bij Simon, die tijdens de loterij ook aanwezig was, afgeleverd.

Op de Bres

Dit mooie bedrag wordt toegevoegd aan het al immense bedrag van €75.000 dat ‘Op de Bres’ voor Simon in zes weken tijd heeft opgehaald. De crowdfundingwebsite, opgezet voor Simon, zal Simon, na zijn operatie in Rusland overnemen om andere te helpen met hun eigen strijd tegen MS. Zo blijft het een doorlopend project met een prachtig doel.

Sponsoren bedankt

Mandy bedankt alle lieve ondernemens van Monnickendam, Purmerend, Amsterdam, Broek in Waterland en Volendam die de loterij mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk iedereen die een lootje heeft gekocht en dit prachtige bedrag bij elkaar hebben weten te halen.

Koperen vis, Kratje van dick, Beuqz, De Weagh, Keurslager spronk, Bakkerij Kees Gutter, Deen ’t spil, Wine afair, Posthoorn, Roos, Beestje, Marken express, Rent en event, Twinskitchen, Rene de wolf, Gezusters Jansen, Liefde keer 3, Style en living, Homanser, Rien de wolf, Ouwe Blauwe, Eterij bob en co, Sako juwelier, Lilly nails Purmerend, ZUID, Bril en lens, Stadskapper en Sanny.

Meer informatie

Voor meer informatie en eventuele donaties kunt u terecht op www.opdebrestegenms.nl.