Zwemmen over de Gouwzee

Algemeen
Elk jaar wordt er de Gouwzee overgezwommen!
Elk jaar wordt er de Gouwzee overgezwommen! (Foto: Pep)

REGIO - Net zoals elk jaar wordt er dit jaar ook weer gewoon de Gouwzee overgezwommen. Het is een speciaal evenement voor leden van IZGS en introducés en een hele happening. Men kan zich hier nog een paar weken voor aanmelden.

Het evenement

Het oversteken van de Gouwzee, van Monnickendam naar Marken of andersom, is 3,5 km. Er varen twee bootjes mee. Eentje voorop, zodat je een duidelijk richtpunt hebt om naar toe te zwemmen. Eentje achter de laatste zwemmer om overzicht te houden en om zwemmers op te vangen die niet meer kunnen of willen doorzwemmen. In Marken wordt er een tussenstop gemaakt.

Voor de zwemmers die 3,5 km zwemmen wordt vooraf een bootindeling gemaakt om de mensen op de boten goed te verdelen. Zij gaan de heen- of terugweg mee op de boot.

Introducés zijn ook van harte welkom.

Locatie

Er wordt gestart op het strandje bij het Mirror Paviljoen (Waterlandse Zeedijk 1, 1141 LC Monnickendam). Hier is ook parkeergelegenheid. De tussenstop is in het havenplaatsje Marken. Hier kan een eigen lunch en drinken gegeten en gedronken worden.

Tijden

Starttijd: 11.00 uur
Geschatte eindtijd: 15:30 uur
Uiterlijke eindtijd: 16:30 uur

Eigen bijdrage

In verband met het huren van de boten wordt er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €10.

Aanmelden

Vooraf aanmelden voor dit evenement is nodig. Dit kan op de website van IZGS. Geef bij je aanmelding aan welke afstand je graag wilt zwemmen.

Ik wil helpen!

Je mag ook helpen tijdens het evenement door een van de boten te besturen of mee te varen ter ondersteuning. Wil je dat? Stuur dan een berichtje naar Liz om te kijken of er nog een plekje is op een van de boten (liz.haverkate@gmail.com).

Vragen?

Voor vragen kan je contact opnemen met Liz (liz.haverkate@gmail.com).

Wie zwemmen er dit jaar mee van Monnickendam naar Marken of andersom?