Aangepaste kermis Broek in Waterland

Algemeen
De tijgers en Jan Evenboer op de kermis.
De tijgers en Jan Evenboer op de kermis. Foto: Ria Houweling-Bouwman

BROEK IN WATERLAND - De kermis in Broek in Waterland gaat dit jaar toch door, ook al is het in een iets andere vorm dan men gewend is vanwege corona. Het college van burgemeester en wethouders heeft 4 augustus besloten een vergunning te verlenen voor het houden van een kermis in Broek in Waterland. Vanwege de coronacrisis ziet de kermis er wel anders uit dan voorgaande jaren.

Er zijn dit jaar looproutes op de kermis; er geldt ‘eenrichtingsverkeer’ voor het hele terrein en er zijn desinfectiemiddelen aanwezig. Vanaf 11 augustus tot en met 14 augustus kan iedereen genieten van de kermis tussen 14.00 en 22.00 uur. Op zaterdag begint de kermis om 12.00 uur en sluit dan om 23.00 uur.

RIVM-maatregelen i.v.m. Corona; houd 1,5 meter afstand van anderen. Dit geldt op het kermisterrein en in de attracties en ook in de horecagelegenheden en daarbuiten; kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassen geen 1,5 meter afstand te houden jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 afstand te houden. Wel tot volwassenen; mensen die tot 1 huishouden behoren, hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden; desinfecteer regelmatig je handen; hoest en nies in de binnenkant van je elleboog; schud geen handen; ben je ziek of heb je corona gerelateerde klachten? Neem dan je verantwoordelijkheid en blijf thuis!