Nieuwe noodverordening Zaanstreek Waterland

Algemeen
De veiligheidsregio heeft een nieuwe noodverordening opgesteld i.v.m. het coronavirus.
De veiligheidsregio heeft een nieuwe noodverordening opgesteld i.v.m. het coronavirus. Foto: Pixabay

ZAANSTREEK -WATERLAND - De voorzitter van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze geldt met ingang van 10 augustus 2020. De noodverordening is gebaseerd op het landelijke beleid om het coronavirus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.

In de nieuwe noodverordening staan regels die gaan over onder meer de horeca, het onderwijs en studie- en studentenverenigingen. Zo gaat de horeca binnen én buiten werken op basis van reservering en worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. De nieuwe noodverordening biedt de mogelijkheid om, indien nodig, gebieden of locaties aan te wijzen waar het verplicht is om niet-medische mondkapjes te dragen door personen van 13 jaar en ouder. 

De ontwikkelingen worden nauwlettend  in de gaten  gehouden.  Tevens wordt de  effectiviteit van de inzet van niet-medische mondkapjes in andere regio’s gemonitord. Vooralsnog is de inzet hiervan in onze regio nog niet aan de orde. Basisregels blijven belangrijk. 

Vanzelfsprekend blijven ook alle basisregels van kracht. Het blijft belangrijk dat we 1,5 meter afstand houden, onze handen wassen en drukte vermijden. En heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat uzelf testen. Meer informatie over de landelijke aanpak van het coronavirus vindt u op www.rijksoverheid.nl