Jackie de Kler wint Cees Gentenaar bokaal

Algemeen
Jackie de Kler is de winnares van de Kees Gentenaar troffee.
Jackie de Kler is de winnares van de Kees Gentenaar troffee. (Foto's: Ria Houweling Bouwman)

MONNICKENDAM - De jeugdige Jackie de Kler is zaterdag de trotse winnaar geworden van de Cees Gentenaar bokaal. Jackie ving tien vissen waarmee ze twintig punten in de wedstrijd behaalde. Chris Aaij werd tweede met veertien vissen (veertien punten) en op de de derde plek kwam Tijl Kwadijk met zes vissen (12 punten). Om de jeugd gelijke kansen te geven hoog in het klassement te eindigen, hanteerde de organisatie een puntensysteem, waarbij elke gevangen visje van een kind dubbel telde.

Zaterdag werd voor de zestiende keer de jaarlijkse viswedstrijd gehouden die vernoemd is naar wijlen Cees Gentenaar, een gepassioneerd sportvisser die op nog jonge leeftijd is verdronken. Ter nagedachtenis aan Gentenaar, die veel betekende voor de verenigingen Pitto en hengelsportvereniging Vislust, wordt jaarlijks de Kees Gentenaar viswedstrijd gehouden.

Pechprijs voor Tijl

Rond het viswater aan de Herengracht in Monnickendam kwamen zaterdag 34 deelnemers, de kleinere veelal met een ouder of grootouder, bij elkaar om aan de wedstrijd mee te doen. Zij gingen de strijd aan om de grote wisselbeker die de jeugdige Jackie later met een grote glimlach in ontvangst zou mogen nemen. Naast de top 3 waren er ook andere prijzen in omloop. Zo ontving Tijl Kwadijk tevens de “pechprijs”, een nieuwe hengel, omdat bij het binnenhalen van een grote vis zijn hengel was gebroken. Ook het vermelden waard; de bijzondere vangst van opa Cees Roffelsen hij ving een minder bekende vis, namelijk een Pontische stroomgrondel.

Meer dan honderd vissen gevangen

Door het prachtige weer was het rond het viswater erg gezellig. Door de organisatie werden aan alle aanwezigen drankjes en iets lekkers uitgedeeld. En niet geheel onbelangrijk; er werden veel vissen gevangen. Na anderhalf uur vissen werd de wedstrijd met de toeter afgeblazen en kon er geteld worden. Bij elkaar zijn er 105 vissen gevangen.

Sponsoren

De deelnemende vissers vanaf plaats 4 tot en met de laatste plaats mochten allemaal een prijs komen uitzoeken. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Dierenwinkel Monnickendam, Rien de Wolf Outdoor, Handy Fish Heiloo, de visclub en buurtvereniging Pitto.

Winnares Jackie de Kler.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding