Hiswa Oeuvreprijs voor Evert Stel

Algemeen
V.l.n.r.:  Inge, oprichter Stichting Vaarwens, Evert Stel en Alex Hoevens van Hiswa te water.
V.l.n.r.: Inge, oprichter Stichting Vaarwens, Evert Stel en Alex Hoevens van Hiswa te water. ((Foto: omroep PIM))

WATERLAND - Evert Stel, ontwerper van No-Limits en met partner Inge de Graaf oprichter van de Stichting Vaarwens, is winnaar van de Boot van het jaar Oeuvreprijs 2020, dit meldt omroep PIM. Aan boord van zijn eigen schip, de Meander V, werd Evert dinsdagochtend verrast met de ereprijs.

De Oeuvre-prijs is bedoeld voor iemand die zich langere tijd op bijzondere wijze voor de Nederlandse watersport (Jachtbouw, productontwikkeling, infrastructuur, media, havens of overheid) verdienstelijk heeft gemaakt, vertelde Alex. Dit jaar wordt deze prijs voor het eerst uitgereikt. Omroep PIM was erbij toen Alex Hoeve van Hiswa te Water de prijs ging uitreiken. Evert wist van niks en was heel verrast.

Over de hele wereld

Evert Stel heeft met No-Limits een schepenlijn gemaakt die uitblinkt in vaareigenschappen, zeewaardigheid en aandrijving. De ontwerpen kenmerken zich door de grote Tubes rondom. Zijn ontwerpen varen over de hele wereld.

Stichting Vaarwens

Daarnaast is Evert met zijn partner Inge initiatiefnemer en de stuwende kracht achter de Stichting Vaarwens. Deze stichting verzorgt al ruim 10 jaar vaardagen voor mensen in de laatste levensfase.

Bekijk het videoverslag van Omroep PIM

Bron: omroep PIM