Digitale inwonersavond warmtetransitie gemeente Waterland

Algemeen
Gemeente Waterland wil met inwoners in gesprek over de warmte transitie.
Gemeente Waterland wil met inwoners in gesprek over de warmte transitie. (Foto: Pixabay )

WATERLAND - De gemeente Waterland wil op 2 november met inwoners in gesprek over de warmtetransitie in de gemeente. Er wordt momenteel onderzocht wat er voor die transitie nodig is, welke alternatieven er zijn voor aardgas, en in welke volgorde wijken en buurten in Waterland van het aardgas af zouden kunnen gaan. De informatiesessie vindt digitaal plaats via Zoom vanaf 19.30 uur.

Momenteel stelt gemeente Waterland een visie-document op, de Transitievisie Warmte. Vragen die daarin aan de orde komen zijn: Hoe zorgen we ervoor dat uw woning in de toekomst verwarmd wordt? De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht, ook in Waterland zal het aardgas op termijn verdwijnen. Welke alternatieven zijn er dan voor de buurten en woningen en in welke stappen gaat dit gebeuren?

Tijdens de avond worden deelnemers aan de sessie meegenomen in de toekomst en wordt er besproken waar men allemaal mee te maken krijgt en hoe men hierover denkt.

Aanmelden kan via gemeente@waterland.nl met naam en het e-mailadres. Ter voorbereiding van de inwonersavond over de Transitievisie Warmte van Waterland staan er vragen online. Deze worden tijdens de avond teruggekoppeld. Daarom wordt men van tevoren gevraagd een korte vragenlijst in te vullen op https://www.menti.com/6qzjpcadt8.