Alternatieve Sinterklaasintochten Waterland

Algemeen
Vorig jaar was de Sinterklaasintocht nog fysiek op Marken dit jaar kunnen de kinderen de Sint online zien aankomen.
Vorig jaar was de Sinterklaasintocht nog fysiek op Marken dit jaar kunnen de kinderen de Sint online zien aankomen. (Foto: Archieffoto Pep)

WATERLAND - Het sinterklaascomité van Marken en het comité Monnickendam organiseren dit jaar een digitale sinterklaasactiviteit, dit naar aanleiding van het advies van de gemeente Waterland om onder de huidige corona-omstandigheden geen intocht te organiseren. De comités van Broek in Waterland en Ilpendam beraden zich nog over de invulling van de sinterklaasactiviteiten.

De gemeente Waterland is al wekenlang in overleg met de diverse sinterklaascomité’s om te bezien wat er gezien de beperkende coronamaatregelen nog wel mogelijk is met Sinterklaas.

Digitale intocht

Het comité van Marken heeft meteen al aangegeven dat ze een digitale versie ter vervanging van de sinterklaasintocht gaan maken. Alternatieve voorstellen van de comités hebben de revue gepasseerd en zijn getoetst aan de coronamaatregelen en beperkingen. Bij het strenger worden van de coronamaatregelen op 14 oktober werd het onmogelijk voor de comités om nog fysieke activiteiten te realiseren. De gemeente heeft daarom de comités afgeraden om onder deze omstandigheden activiteiten te organiseren.