Basisschool op Marken sluit tijdelijk deuren

Algemeen
Het hek van basisschool De Rietlanden op Marken blijft nog even gesloten.
Het hek van basisschool De Rietlanden op Marken blijft nog even gesloten. Foto: Pep

MARKEN - Basisschool De Rietlanden op Marken houdt tot zeker volgende week vrijdag de deuren gesloten omdat er te weinig leerkrachten zijn om de school draaiende te houden. Na overleg met de GGD is besloten dat het hele team in quarantaine gaat. is De eilandraad van Marken maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen en trok aan de bel.

“In eerste instantie konden we de klassen niet meer opvangen en daarna hebben we met de GGD besloten dat het hele team in quarantaine moet”, vertelt een contactpersoon van basisschool De Rietlanden aan NH Nieuws. “Na de herfstvakantie zagen we dat er best veel kinderen thuisbleven vanwege de quarantaine, toen hebben we extra maatregelen getroffen.”

Toch is een deel van het team nu besmet geraakt met het coronavirus en moet de school de deuren sluiten. Het ziet er nu naar uit dat de school maandag 23 november weer open is. De peuterspeelzaal is nog wel open, daar wordt gewerkt met invallers omdat de leidsters in contact zijn geweest met het team op school.

“De kinderen krijgen nu weer thuisonderwijs, net als in maart en april. Voor de kinderen van ouders met vitale beroepen is ook opvang geregeld op de school, dit keer niet door ons eigen team, maar door SKW Kinderopvang”, vertelt de contactpersoon.

 I.s.m. Nieuwspartner NH- Anouk Jongeneel