Ondernemend Waterland: “winkel lokaal”

Algemeen
Claudia Heldoorn van Style, Fashion & Living en John Dekker, bestuurslid Ondernemend Waterland.
Claudia Heldoorn van Style, Fashion & Living en John Dekker, bestuurslid Ondernemend Waterland. Foto: Evert Ruis

WATERLAND – Ondernemend Waterland, de community van betrokken Waterlandse ondernemers, is voornemens er mooie feestdagen van te maken. “Dit betekent dat de aangesloten lokale ondernemers mooie aanbiedingen voor de feestmaand hebben geselecteerd en dat tevens de Waterlandbon weer tevoorschijn kan worden gehaald uit de keukenlade!”, vertelt John Dekker, bestuurslid Ondernemend Waterland.

Ondernemend Waterland onderging afgelopen zomer een bestuurswissel. Het oude bestuur dat in 2011 Ondernemend Waterland oprichtte legde haar functie neer in juli en droeg de taken toen officieel over aan het nieuwe bestuur. Dit bestuur bestaat sinds afgelopen zomer uit nieuwe werkgroepen om de taken die bij Ondernemend Waterland liggen zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Winkel Wonderland

Dekker: “De voortzetting van het Ondernemend Waterland is wat geruislozer gegaan dan we hadden gewild, vanwege de coronaperikelen. We hebben ons niet zichtbaar kunnen presenteren op evenementen bijvoorbeeld. En de kerstmarkt in Monnickendam waar we ons als community kunnen verenigen gaat helaas ook niet door. Dat neemt niet weg dat we vanaf de zomer hard aan het werk zijn voor een sterk ondernemersplatform- de ondernemers van winkelcentrum het Spil hebben zich ook aangesloten- om onder andere in de decembermaand leuke acties te presenteren onder de noemer ‘Winter in Waterland-Winkel Wonderland!’” 

Waterlandbon

Ook de Waterlandbon wordt door Ondernemend Waterland en door de werkgroep Waterlandbon samen met Stichting Promotie Waterland nieuw leven ingeblazen. “De werkgroep Waterlandbon heeft uitgerekend dat er voor zo’n 40.000 euro aan Waterlandbonnen nog niet is ingeleverd bij de winkeliers. Het kan dan ook niet anders dat er veel ongebruikte bonnen liggen in keukenlades. Dat is toch zonde?! Ik zou zeggen kijk eens in de lade of er nog zo’n bon ligt, dat is toch gevonden geld!”, zegt Dekker.

Overigens is de werkgroep Waterlandbon samen met Stichting Promotie Waterland aan het kijken of de bon toe is aan een make-over. “Wellicht willen we de bon gaan digitaliseren in een later stadium. De werkgroep is samen met Stichting Promotie Waterland aan het inventariseren wat op dit gebied mogelijk is.”

Werkgroepen

Om de taken die Ondernemend Waterland op zich heeft genomen zo goed mogelijk uit te voeren is beslist dat er wordt gewerkt in verschillende werkgroepen. “Zo houden we ons werk overzichtelijk en zijn de taken goed te verdelen. Ondernemend Waterland bestaat nu uit de werkgroepen Detailhandel, Gemeentecontacten, Waterlandbon, Bijeenkomsten en contactgroep Stichting Promotie Waterland (SPW).

Support your local

Dekker: “Ik ben ontzettend trots op wat we met de werkgroepen allemaal voor elkaar hebben gekregen in minder dan een half jaar tijd en denk dat we er samen een mooie decembermaand van kunnen maken. Onder de noemer: steun de lokale ondernemer/Support Your Local zou ik willen zeggen: ‘neem eens een kijkje in de vele prachtige winkels die Waterland rijk is en koop je decembercadeaus lokaal. Namens Ondernemend Waterland alvast hele fijne feestdagen gewenst!”

Bekijk de actiepagina’s van Ondernemend Waterland in Ons Streekblad van donderdag 19 november. De acties zijn ook te zien op de Facebookpagina’s van de ondernemers. Zie ook www.ondernemendwaterland.nl