Politie beëindigt ‘illegaal feest’ in Van der Valk

Algemeen
De politie heeft vrijdagavond een feest beëindigd in hotel Van der Valk Katwoude.
De politie heeft vrijdagavond een feest beëindigd in hotel Van der Valk Katwoude. (Foto: Archief Rodi Media)

KATWOUDE - De politie heeft vrijdagavond een feest beëindigd in hotel Van der Valk Katwoude omdat de noodverordening met betrekking tot de coronamaatregelen werd overschreden. De politie trof rond 21.30 uur een grote zaal aan waarin op dat moment 92 mensen een feest aan het houden waren.

De aanwezigen hielden zich volgens de politie niet aan de regels en de politie beëindigde direct het feest. Alle aanwezigen werden verzocht te vertrekken. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien, evenals de organisatoren. Het hotel heeft een waarschuwing gehad van de gemeente. 

Een woordvoerder van Van der Valk bevestigt de gebeurtenis tegenover NH Nieuws, maar voegt toe dat van een feest geen sprake was. De mensen - volgens Van der Valk uitsluitend hotelgasten - waren “blijven zitten na een diner, en stonden sowieso al op het punt om weg te gaan”, aldus de woordvoerder. 

Wel erkent het hotel dat ze beter hadden moeten controleren bij het reserveren of het niet om een bevriende groep ging. Hierover is inmiddels ook een intern bericht uitgegaan. “Je weet dat je dit niet nog een keer moet doen.”