Sintpakketjes minibieb groot succes

Algemeen
Het zoontje van Laura is als hulp-pietje ingeschakeld.
Het zoontje van Laura is als hulp-pietje ingeschakeld. (Foto: Laura Kleijsen Meij)

MONNICKENDAM - De Monnickendamse Laura Kleijsen Meij is enorm blij met alle hulp die ze heeft gekregen bij haar sintpakketjes-actie. Er zijn maar liefst 149 pakketjes uitgedeeld aan kindjes.

Omdat ze voor haar mini bieb in de Oranjewijk de afgelopen periode zoveel mooie boeken heeft ontvangen besloot ze een deel weg te geven in de vorm van Sint-cadeaupakketjes voor kinderen van ouders die het niet zo breed hebben. Laura zette de actie op Facebook en ook in Ons Streekblad kon men erover lezen. Het bericht was niet tegen dovemansoren gericht. “Ik had nooit durven dromen dat er zoveel reacties kwamen.

Confronterend

Eigenlijk best confronterend omdat de actie dus duidelijk nodig is en er blijkbaar veel kinderen in stille armoede leven. Ontzettend fijn dus dat we 149 Sintpakketjes hebben kunnen uitdelen aan kinderen van ouders die het wat minder breed hebben. Ik wil iedereen onwijs bedanken voor de hulp!” Een gedeelte van de cadeaupakketjes is via Sociaal Cultureel Centrum De Bolder op de juiste plek gekomen.