Vijftien jaar Fysio Fitness Ilpendam

Partnerbijdrage
Anja Walter Spil en Marcella Achterberg.
Anja Walter Spil en Marcella Achterberg. (Foto: Evert Ruis)

ILPENDAM – Het is vandaag, 10 december 2020, precies vijftien jaar geleden dat Anja Walter Spil van start ging met haar kleinschalige sportschool in Ilpendam. En daar is de fysiotherapeut annex sportinstructrice best trots op.

“Het was, als ik nu terugkijk, spannend om als jonge meid van 25 te starten met een eigen zaak. Ik wilde toen ik mijn diploma’s van de ALO en het CIOS op zak had aan de slag als sportinstructeur, maar wel voor mijzelf.” Anja kocht in 2005 samen met haar man het pand aan de Dorpsstraat waar in het verleden de Rabobank was gevestigd. “De kluizen zaten er nog in”, vertelt Anja, “maar we hebben het pand natuurlijk rigoureus verbouwd om het geschikt te maken als sportschool met ruimte voor een fysiopraktijk en woonruimte boven.”

“We hebben het oude Rabobank pand helemaal verbouwd tot sportschool en fysiopraktijk”

Fysio en sport

Sinds 2017 is Anja tevens afgestudeerd fysiotherapeut en combineert ze dit werk met haar bezigheden als sportinstructeur in de sportzaal. Tevens geeft ze nog een paar uur per week gymles op basisschool St. Sebastianus in het dorp. “Ik hou van afwisseling in mijn werk en vind het ontzettend fijn om mensen van hun klachten af te kunnen helpen. Als cliënten hier komen vanwege klachten maak ik een programma op maat en gaan we vaak ook meteen aan de slag met sporten en bewegen in de fitnesszaal. Het is ontzettend belangrijk om te bewegen voor de gezondheid, en je kan er veel narigheid mee voorkomen. Veel klachten komen namelijk door te weinig beweging of verkeerd aangeleerde bewegingen”, aldus Anja.

Kleinschalig en sociaal

Momenteel is er vanwege corona in de sportschool 50 procent bezetting. “Dit betekent dat er vier mensen tegelijk kunnen sporten onder begeleiding. Normaal zijn het er acht. Wat leuk is aan deze kleinschalige manier van werken is het sociale aspect. Omdat er in kleine groepjes wordt gesport kennen veel mensen elkaar en is er ook tijd voor een praatje.”

In de sportzaal waar iedereen kan sporten op afspraak is altijd begeleiding aanwezig. Als Anja er zelf niet is dan kan men terecht bij Sander Wiffrie en/of Dennis Folten. Ook zij kunnen als sportinstructeurs de juiste begeleiding bieden bij het sporten.

Samenwerking LiveSlim

Sinds kort werkt Anja samen met voedingsdeskundige Marcella Achterberg. LiveSlim Ilpendam biedt een leefstijlplan aan. De klant start met de eiwitrijke producten van Sanaslank, waardoor men snel gewicht gaat verliezen. Als het streefgewicht is bereikt, worden weer langzaam koolhydraten toegevoegd met behulp van het voedingsprogramma BenFit. Er wordt gewerkt aan een gezonde leefstijl waardoor het gewicht in balans blijft.

De klant heeft elke week een afspraak en weegmoment, tips en adviezen en krijgt een voedingsprogramma op maat. Klanten van Marcella kunnen tegen gereduceerd tarief sporten bij Anja in de sportzaal: “In december en januari krijgen ze 50 procent korting op een abonnement.”

Omdat Anja haar 15 jarig jubileum viert krijgen nieuwe leden van de sportschool in december en januari 25 procent korting op een abonnement. “Vanwege corona moeten we een feestje helaas even uitstellen maar hopelijk kunnen we in 2021 het jubileum alsnog vieren!”