Startsignaal bouw 62 circulaire appartementen M'dam

Algemeen
Wethouder Jelle Kaars en directeur BMB Ontwikkeling Ed de Weijer proosten bij de officiële start van de bouw van M'dam.
Wethouder Jelle Kaars en directeur BMB Ontwikkeling Ed de Weijer proosten bij de officiële start van de bouw van M'dam. ((Foto: Evert Ruis ))

MONNICKENDAM - De bouw van het houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam is van start gegaan. Wethouder Jelle Kaars van de gemeente Waterland zette gisteren symbolisch én coronaproof de eerste schop in de grond en gaf hiermee het startsignaal. Waterland is hierdoor straks de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair houten woongebouw. Wethouder Kaars: “Met de bouw van deze 62 woningen is er weer een stap gezet om aan de grote woningbehoefte - voor met name starters, ouderen - en verschillende inkomensgroepen (zowel laag, gemiddeld als hoog) te voldoen."

Het totale plan bestaat uit 21 sociale koopappartementen en 21 vrije sector koopappartementen die zijn verkocht aan inwoners van Monnickendam en de gemeente Waterland. Tevens komen er 20 sociale huurappartementen in het plan, die vanaf de zomer van 2021 door Wooncompagnie worden aangeboden.

In vijf maanden tijd zal er een volledig circulair appartementencomplex worden gebouwd. De eerste bewoners kunnen er als alles volgens planning loopt in de zomer al in.

Lees het uitgebreide verhaal over de bouw van het wooncomplex met 20 sociale huurwoningen in Ons Streekblad van aanstaande donderdag.