Edam-Volendam draagt 100.000 euro bij aan vervolgstudie onderdoorgang Broek

Algemeen
De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft gisteren ingestemd met het bijdragen van € 100.000 euro aan de vervolgstudie onderdoorgang Broek in Waterland.
De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft gisteren ingestemd met het bijdragen van € 100.000 euro aan de vervolgstudie onderdoorgang Broek in Waterland. (Foto: Archieffoto)

WATERLAND/EDAM-VOLENDAM - De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft gisteren ingestemd met het bijdragen van € 100.000 euro aan de vervolgstudie onderdoorgang Broek in Waterland. Begin deze maand werd bekend dat de vervolgstudie wordt uitgevoerd door Arcadis. 

De komende maanden gaat het bureau samen met verschillende werkgroepen aan de slag. Aan het einde van het jaar moet de vervolgstudie klaar zijn zodat er begin volgend jaar een start kan worden gemaakt met de besluitvorming.

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland stemde op 23 maart in met een aanvullend budget voor de vervolgstudie. De besluitenlijst van GS is online te vinden. Het besluit is ook hier in PDF te downloaden.

In de regio Waterland leeft al jaren de wens om het doorgaande verkeer op de provinciale weg N247 ondergronds het dorpshart te laten passeren. Met de vervolgstudie moet onder andere duidelijk worden hoeveel ruimte een onderdoorgang in gaat nemen, wat de gevolgen voor het verkeer zijn en wat de kosten voor aanleg en onderhoud zullen zijn.

Meer informatie over de manier waarop de vervolgstudie onderdoorgang Broek vorm krijgt is te lezen op deze website.