Vrijwillig sluiswachters gezocht voor Middendamsluis

Algemeen
Zie jij het zitten om vrijwillig sluiscoördinator te zijn?
Zie jij het zitten om vrijwillig sluiscoördinator te zijn? (Foto: Van Beijma Monnickendam NL)

MONNICKENDAM - De afgelopen jaren is de vaarroute binnendoor Monnickendam steeds populairder geworden. Dat is goed voor het Waterlandse en Monnickendamse toerisme. De stad heeft de passanten veel moois te bieden met een uitgebreide horeca.

De gemeentelijke Middendamsluis (een monument) is een attractie geworden die in het vaarseizoen (april-oktober) door een groep vrijwilligers wordt bediend tussen 10.00 en 17.00 uur. Het is echt handwerk en de vrijwilligers zijn gastheren/-vrouwen voor de toeristen. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt uit het klompje dat bijna altijd gevuld wordt met een vrijwillige gift.

Het is gebleken dat steeds meer mensen de Middendamsluis in hun route opnemen in een dagtocht. Ook is gebleken dat meer mensen (mede door de coronapandemie) een bootje hebben gekocht. Er is dus meer verkeer te verwachten.

Om aan deze drukte het hoofd te bieden worden er vrijwillige sluiscoördinatoren en vrijwillige sluiswachters gezocht. Dit met ingang vanaf het nieuwe seizoen vanaf april 2021. Om het werk zoveel mogelijk te kunnen verdelen worden flink wat mensen gezocht. Het is leuk (hand)werk, met de verantwoordelijkheid die nodig is in de (kleine) scheepvaart. Je krijgt instructie en over de tijden van inzet plegen we nader overleg. Bel zo spoedig mogelijk als je vragen of belangstelling hebt.

De vrijwilligersgroep Middendamsluis is onderdeel van de Stichting Promotie Waterland (SPW). Voorzitter: Han Bolluyt, 06-21 25 66 01 Voorlopig coördinator: Rik van Beijma, 06-12 43 00 47