Vordering houtbouw M’DAM aan de Pierebaan

Algemeen
Het raamwerk van de nieuwe houtbouw op de Pierebaan staat al.
Het raamwerk van de nieuwe houtbouw op de Pierebaan staat al. (Foto:Ria Houweling Bouwman )

MONNICKENDAM - Lange tijd wordt er -achter de schermen, in de fabriek, al flink gewerkt aan het M’DAM project. In september moet het houten appartementencomplex op de voormalige Kohnstammlocatie in Monnickendam gereed zijn.  Op de bouwplaats was eerst nog niet veel te zien maar nu beginnen de eerste contouren van het gebouw zichtbaar te worden. De stabiliteitselementen van het gebouw zijn onlangs geplaatst (nood trappenhuizen). 

Komende week zal er nog meer voortgang te zien zijn, want dan zullen de eerste bouwunits arriveren op de bouwplaats, aldus een woordvoerder van projectontwikkelaar BMB. Het merendeel van de voorbereidende werkzaamheden is in de fabriek gedaan. Hier werken zo’n 145 mensen aan de productie van het circulaire houtbouw project. Directeur Ed de Weijer, BMB ontwikkeling zei daar eerder over:  “De badkamers worden bijvoorbeeld al geheel gemaakt in de fabriek en hoeven op de bouwplaats alleen nog aangesloten te worden.”

In september moet het houten appartementencomplex op de voormalige Kohnstammlocatie in Monnickendam gereed zijn. Dan komen er 20 sociale huurwoningen in de verhuur bij Wooncompagnie. Vanaf juni a.s. kunnen inwoners van de gemeente Waterland, starters en doorstromers, inschrijven op de huurappartementen. 

Dinsdag worden de eerste units geplaatst.