Nieuwe expositie in de Broeker Kerk

Algemeen
Met de expositie van de twee regionale kunstenaars Frans Room en Stella Burggraaf, start de Broeker Kerk 27 april een nieuwe seizoen van ‘Kunst in de kerk
Met de expositie van de twee regionale kunstenaars Frans Room en Stella Burggraaf, start de Broeker Kerk 27 april een nieuwe seizoen van ‘Kunst in de kerk (Foto: aangeleverd)

BROEK IN WATERLAND - Met de expositie van de twee regionale kunstenaars Frans Room en Stella Burggraaf, start de Broeker Kerk 27 april een nieuwe seizoen van ‘Kunst in de kerk’. Het is weer mogelijk om kunst met eigen ogen te zien en desgewenst te kopen. De toegang is vrij, met inachtneming de bekende voorzorgsmaatregelen.

Schilder en graficus Frans Room kreeg les van de Zaanse schilder/graficus Gerrit de Jong. Hij zwierf een aantal jaar door Europa en Noord-Afrika maar vestigde zich uiteindelijk weer in de Zaanstreek waar hij het veranderende landschap vast legde. In 1995 begon hij aan een serie zeefdrukken van Nederlandse vuurtorens. Deze grote zeefdrukken zijn nu te zien en te koop.

Stella Burggraaf studeerde in 2003 af aan de Wackers Academie in Amsterdam en werkt sindsdien vanuit haar atelier in Westknollendam. Het polderlandschap staat centraal in haar werk. Geen registraties van de werkelijkheid, maar impressies met de horizon als uitgangspunt waaromheen ze haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en simpel. In haar werk hangt de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

Expositie van 27 april tot 31 mei. Openingstijden maandag 13.00-16.00 uur; dinsdag t/m zaterdag; 10.00-16.00 uur en zondag: 13.00-16.00 uur. www.broekerkerk.nl

Room Torens