Mantelzorger? Vraag het mantelzorgcompliment aan

Algemeen
Bent u mantelzorger dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen.
Bent u mantelzorger dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen. ((Foto: Pixabay))

WATERLAND - Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand in de gemeente Waterland? Als u mantelzorger bent in de gemeente Waterland dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen. Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor mantelzorgers, in de vorm van Waterlandbonnen. Aanvragen kan tot en met 1 september.

U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment wanneer u méér dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt en dit niet voortkomt uit een beroepsmatige relatie of als vrijwilliger.

U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen op http://welzijnwonenplus.nl/waterland/

Heeft u geen internet, dan staan de vrijwilligers van WelzijnWonenPlus voor u klaar. Zij helpen u met het invullen van het formulier. De aanvraag moet gedaan worden bij de gemeente waar de zorgvrager woont. De mantelzorgconsulent ontvangt alle aanvragen en toetst steekproefsgewijs of de aanvraag klopt. Aan het eind van het jaar 2021 ontvangt u van de gemeente uw mantelzorgcompliment.

Voor vragen of hulp bij het invullen van het formulier kunt u terecht bij WelzijnWonenPlus Waterland. Zij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0299-650 480, bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 - 12.00 uur.