Bloemen voor Ondernemend Waterland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WATERLAND – Ondernemers uit Waterland werden afgelopen zaterdag verrast met een mooie bos bloemen van Bloematelier Roos en Ellefleur. Het bestuur van Ondernemend Waterland bracht de bloemen langs de leden van de ondernemersvereniging. Dit om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke coronaperiode. Bestuurslid Sjuul Adema: “De bloemen werden heel enthousiast ontvangen. Het was voor ons als bestuur een goed moment ondernemers even kort te ontmoeten.”

Door Shelley Zuizewind

De boeketten van Bloematelier Roos en Ellefleur werden afgeleverd bij Van Geemen. Vanuit hier kon het bestuur en de werkgroep bijeenkomsten de bloemen in de auto’s laden en op pad gaan naar de ondernemers.

Positieve geluiden

Gelukkig gaat het niet met álle bedrijven slecht door corona, maar het is wel duidelijk dat de horeca en een aantal non-food winkels een hele lange adem moeten hebben om het nog vol te houden totdat er weer meer mogelijk is. “Het is fijn om in deze moeilijke tijd voor ondernemers ook positieve geluiden te horen. Zo zijn er een aantal ondernemers die het werken op afspraak best prettig vinden. Daar moet het bedrijf en de branche zich natuurlijk voor lenen en we zien ook dat in de ene hoek de klappen harder vallen dan in de andere”, vertelt Adema. Om de leden nog wat verder tegemoet te komen heeft het bestuur besloten de reserves aan te spreken en de contributie dit jaar te halveren.

Bijeenkomsten

Normaal gesproken komt de ondernemersvereniging per jaar zo’n zes tot zeven keer bij elkaar. Dan treffen de leden elkaar en dit bevordert de samenhang tussen de ondernemers. Vanwege corona zitten de netwerkbijeenkomsten er niet in. Adema: “Omdat er veel achter de schermen gebeurt vonden we het een goed moment om toch even ons gezicht te laten zien aan de leden. Want deze merken er niet zoveel van dat we als bestuur van Ondernemend Waterland bezig zijn met diverse gesprekken. Zo zijn we bezig met het vernieuwen van de Waterlandbon, is er contact geweest met de nieuwe wethouder Marieke van Dijk en gaan we binnenkort in gesprek met de burgemeester Marian van der Weele. Dit alles natuurlijk vanuit huis via videobellen met Zoom of Teams.”

Voorstelrondes

Het bestuur van Ondernemend Waterland hoopt na de zomer weer eens fysiek bij elkaar te kunnen komen. Adema: “Bijeenkomsten met ondernemers via Teams doen we niet. Dat is lastig te organiseren. We hopen dat het mogelijk is om na de zomer weer een bijeenkomst in te plannen. We willen deze bijeenkomsten ook wat anders gaan aanpakken dan voorheen. We willen de bijeenkomsten wat meer regisseren zodat nieuwe leden zich kunnen voorstellen met een korte introductie of een voorstelronde. Over de precieze vorm wordt nog nagedacht”, aldus Adema.