Rotary Monnickendam trakteert medewerkers Swaensborch

Algemeen
Rotaryclub Monnickendam deelde koekjes uit op Koningsdag aan de medewerkers van Swaensborch. "Een blijk van waardering voor hun inzet."
Rotaryclub Monnickendam deelde koekjes uit op Koningsdag aan de medewerkers van Swaensborch. "Een blijk van waardering voor hun inzet." (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM – Al ruim een jaar werken de mensen in de zorg keihard. Ook de medewerkers en vrijwilligers van Evean Swaensborch in Monnickendam doen hun best om het, binnen de mogelijkheden, zo gezellig mogelijk te maken voor hun bewoners. Om die reden besloot Rotaryclub Monnickendam om ze op Koningsdag te bedanken voor hun inzet met een persoonlijke groet en wat lekkers.

Klein gebaar van respect voor de medewerkers 

Vanuit de regionale clubs was er op Koningsdag een initiatief om alle medewerkers van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en Hoorn te bedanken. Dirk Jan van Geemen, jaarvoorzitter Rotaryclub Monnickendam: “Aan dat initiatief hebben wij ook bijgedragen, maar het inspireerde ons ook om nog een lokale actie op te zetten voor onze kanjers van zorgmedewerkers én vrijwilligers in verzorgingshuis Swaensborch in Monnickendam.”

Jaap Koeltjes

Lang hoefde de club niet na te denken over een geschikt bedankje. Een pakje Monnickendammer koekjes, beter bekend als de ‘Jaap Koeltjes’ van Bakkerij Kees Gutter, werden van een feestelijk rood-wit-blauw lintje en een echt Monnickendams kaartje voorzien om alle harde werkers te bedanken. Dirk Jan: ‘In totaal hebben we 195 pakjes Jaap Koeltjes overhandigd aan Saskia Koetsier van Evean Swaensborch, zodat zij er coronaproof voor kan zorgen dat alle medewerkers en vrijwilligers het bedankje in het bezit krijgen. Het is een klein gebaar van ons respect voor het werk dat ze doen in deze moeilijke tijd.’

Jaap Koeltjes voor de medewerkers van Swaensborch.