Rabobank versterkt Tennisvereniging Ilpendam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ILPENDAM - Tennisvereniging Ilpendam is een van de verenigingen die deelneemt aan de Rabobank Verenigingsondersteuning. Naast de financiële bijdrage uit Rabo ClubSupport ontvangt de vereniging nu ook intensieve begeleiding op het gebied van duurzaamheid. Met de steun van Rabobank is Tennisvereniging Ilpendam enorm blij: samen werken zij aan oplossingen die goed zijn voor de club en de buurt.

Rabobank Waterland en Omstreken wil met het programma de lokaal maatschappelijke rol van clubs, verenigingen en stichtingen versterken. Alle verenigingen in de regio waar normaal duizenden mensen samen hun favoriete bezigheid beoefenen vormen het grootste sociale netwerk. Ze verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking en dragen hiermee bij aan een sterkere lokale samenleving. Maar deze verenigingen hebben het zwaar en kennen veel uitdagingen. Verenigingen en stichtingen hebben te kampen met teruglopende bijdragen van lokale overheden, onder druk staande ledenaantallen en te weinig vrijwilligers.

Intensieve begeleiding

Rabobank gaat de verenigingen en stichtingen ondersteunen bij het invullen van hun ambities op gebied van financiën, bestuur, gezondheid, duurzaamheid en de maatschappelijke rol. Ondersteuning bestaat niet langer alleen uit financiële ondersteuning en vrijwilligersinzet, maar vooral uit intensieve begeleiding in samenwerking met sportkoepel NOC*NSF, sportbonden en partners in cultuur.

Coöperatief bankieren

Erika Hes, adviseur marketing-communicatie en coöperatie- van Rabobank Waterland noemt de samenwerking een vorm van coöperatief bankieren. “Rabobank is een coöperatieve bank en een van de grootste sponsors van het verenigingsleven in Nederland. Eerder ondersteunden we Tennisvereniging Ilpendam bij een plan voor meer actieve leden en samenwerking binnen de club. Nu gaan we de vereniging begeleiden met advies op het gebied van duurzaamheid.”

Verduurzaming

Bestuurslid van Tv Ilpendam, Ilona Korse : ”Eerder hebben we al zonnepanelen en LED-verlichting aangeschaft, nu hebben we als bestuur opnieuw ondersteuning van Rabobank gekregen om onze plannen voor verdere verduurzaming van de club vorm te geven. Marcel Dijkman vervolgt: “We denken zelf aan een laadpaal of het duurzaam gebruik van water, maar hebben te weinig kennis van deze materie en misschien zijn er andere en betere initiatieven. Hopelijk kunnen adviseurs dit ons inzicht verschaffen.” 

Ambitie 

Voorzitter Dick Zeegers:  ”We zijn een zeer actieve club in Ilpendam, en ons ledental is het afgelopen jaar flink gegroeid. Voor onze meer dan tweehonderd sportende leden willen we de ambities die verwoord zijn in ons beleidsplan nu echt gaan vormgeven. Op dit moment ligt de focus voornamelijk op de tennissport. Als bestuur proberen we ons ‘open te stellen’ voor het hele dorp, zodat er meer mensen op de club komen.”