Nieuwe fotodoeken van Waterland

Algemeen
De nieuwe fotodoeken worden bevestigd.
De nieuwe fotodoeken worden bevestigd. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Nu door de coronabeperkingen het toeristisch seizoen niet op de gebruikelijke manier geopend kon worden, wilde Stichting Promotie Waterland (SPW) toch op een positieve manier het nieuwe - en hopelijk snel coronavrije - seizoen starten. Om die reden zijn er, in samenwerking met Gemeente Waterland, Zeilvloot Monnickendam en Leguit + Roos 36 nieuwe fotodoeken geplaatst aan `t Prooyen.

De fotodoeken werden voor een eerste keer opgehangen bij aanvang van het toeristisch seizoen van 2015. De doeken, aan het hekwerk van het buitenterrein van aannemersbedrijf Leguit + Roos, verfraaien het aanzicht van het havenfront vanaf de straatzijde en het water en inspireren bezoekers om meer van alle Waterlandse kernen te gaan ontdekken. Inmiddels waren de doeken, die weer en wind doorstaan, toe aan vervanging. Ook de nieuwe doeken geven een mooi sfeerbeeld van Waterland. Naast de 36 sfeerbeelden van alle kernen van Waterland, hangt er een plattegrond waarop alle locaties zijn aangeduid.

Dit project is gerealiseerd op initiatief van Stichting Promotie Waterland. Door middel van een verkregen incidentele subsidie van Gemeente Waterland konden de doeken worden aangeschaft. Leguit + Roos stelde niet alleen het hekwerk beschikbaar, maar sponsorde ook de professionele bevestiging en de leden van Zeilvloot Monnickendam zorgden ervoor dat alle doeken vakkundig werden opgehangen.

Elfde seizoen

Stichting Promotie Waterland begint alweer aan het elfde seizoen. De Informatiepunten, aan het Zuideinde in Monnickendam en aan de haven van Marken, vallen beide onder de verantwoordelijkheid van de stichting en zijn sinds 1 mei weer geopend. De stichting biedt hiermee fysieke plekken om bezoekers van Waterland van informatie te voorzien over de verschillende Waterlandse kernen. Voor lokale bezoekers is het informatiepunt dé plek voor de aankoop van diverse cadeaubonnen, waaronder de VVV- en bioscoopbon en de lokaalgerichte Waterlandbon.