Bosgezichten en Waterlandschappen in de kerk van Zuiderwoude

Algemeen
Tarja Laine exposeert van 30 juli tot en met 22 augustus in de kerk van Zuiderwoude.
Tarja Laine exposeert van 30 juli tot en met 22 augustus in de kerk van Zuiderwoude. ((Foto: aangeleverd))

ZUIDERWOUDE - Tarja Laine exposeert van 30 juli tot en met 22 augustus in de kerk van Zuiderwoude.  Haar schilderijen bestuderen de kleuren, patronen, vormen, en ritmes van de natuur.  Tarja Laine (Finland, 1971) studeerde in 2018 af aan de Wackers Academie in Amsterdam, met Sam Drukker als begeleider van haar afstudeerproject.

Haar doel is om door middel van nauwkeurige observatie haar eigen manier van kijken naar de organische wereld te begrijpen. Hieruit blijkt dat de natuur niet alleen een fascinerend thema is voor de schilder, maar ook dat haar schilderijen meer zijn dan representaties, omdat ze haar zien, denken, en voelen van het onderwerp belichamen. 

Haar methode van schilderen is een hedendaagse variant van de klassieke techniek, beginnend met een imprimatuur/onderschilderij in een complementaire kleur (zoals rood) tot de dominante kleur in de voltooide schilderij (zoals groen). Een aantal van haar schilderijen is expres ‘niet af’ om het maakproces te tonen. Zie ook www.tarjalaine.exto.nl

Locatie: Kerk Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1. Openingstijden: Dagelijks toegankelijk van 13.00 – 16.00 uur.