Veel reacties op nieuwbouw M’dam Monnickendam

Algemeen
Appartementencomplex  M'DAM is in de verhuur gegaan.
Appartementencomplex M'DAM is in de verhuur gegaan. (Foto: archief)

MONNICKENDAM - Op zowel de starterswoningen als de reguliere appartementen van project M’DAM aan de Pierebaan is vanaf gisteren, 18 augustus, al meer dan vijfhonderd keer gereageerd. Op de beschikbare seniorenwoningen werd, tot nu toe, meer dan vijftig keer gereageerd.  De twintig huurappartementen worden verhuurd door Wooncompagnie en via Woonmatch Waterland beschikbaar gesteld. ingezetenen van Waterland krijgen voorrang bij het toewijzen van de woningen. De driekamerappartementen van 73 vierkante meter worden verhuurd voor de huurprijs van 633 euro per maand, exclusief servicekosten. 

Het appartementencomplex M’DAM is geheel circulair en duurzaam gebouwd. Bijzonder aan het M’DAM-gebouw is niet alleen, dat het zeer duurzaam is, maar eenvoudig en snel gebouwd is. 

Snel bouwen

Directeur De Weijer van BMB Ontwikkeling zei hier eerder over: “Het vervaardigen van het gebouw duurt circa vijf maanden. Omdat we zowel tegelijkertijd in de fabriek werken aan de appartementen als op de bouwlocatie kunnen we binnen acht maanden gereed zijn met de totale realisatie.”

Er kan nog tot en met 24 augustus gereageerd worden op de appartementen van project M’dam in Monnickendam.

Duurzaam gebouwd

Begin juni is M’DAM genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Awards. Bekijk hieronder het filmpje. 


Koopwoningen project M’DAM 

Twintig woningen (ten behoeve van sociale verhuur) in het project worden afgenomen door Wooncompagnie uit Hoorn, tevens mede-initiatiefnemer van M’DAM. In het plan worden naast 22 vrije sector koopwoningen ook 20 sociale koopwoningen gerealiseerd. Het hele project is inmiddels verkocht. Meer informatie www.woneninmdam.nl.

M’DAM is tot stand gekomen door inzet van een viertal partijen, met elk hun eigen expertise. Het plan is ontwikkeld door BMB ontwikkeling B.V. uit Limmen (onderdeel van VolkerWessels). Het gebouw is een ontwerp van productontwikkelaar en architect Finch Buildings uit Amsterdam. De prefabricage en bouw van het modulaire houtbouwconcept wordt uitgevoerd door De Groot Vroomshoop (tevens onderdeel van VolkerWessels) in haar Fabriek van Houten Gebouwen.