Marker Jeu de Boules competities

Klaas Peereboom neemt 'beker met de grote oren' in ontvangst.
Klaas Peereboom neemt 'beker met de grote oren' in ontvangst. (Foto: Pep)

MARKEN - De Marker Jeu de Boules competitie 2021 werd afgelopen zondag afgesloten. Klaas Peereboom mocht als winnaar de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen. Klaas Commandeur en Klaas Peereboom kregen de ‘Sang Real de Boules’ overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap. Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken.

Door Pieter Pereboom

In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen (A-poule). Uiteindelijk mocht Klaas Peereboom zich de winnaar van de competitie noemen. De tweede plek ging naar Klaas Commandeur en de derde plek werd bemachtigd door Sijmen Commandeur. De drie finalisten speelden samen één finale met elkaar, waarbij Klaas Peereboom 15 punten behaalde, Klaas Commandeur 13 punten en Sijmen Commandeur 9 punten.

Tekst gaat verder onder foto

In het heetst van de strijd. (Foto: Pep)

Dubbelkampioenschap

Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de ‘Sang Real de Boules’, de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. Bij dit onderdeel waren er drie finalisten duo’s, welke allen één keer tegen elkaar speelden. Klaas Commandeur en Klaas Peereboom wonnen twee partijen (13 - 5 tegen Jan Commandeur en Pietertje Commandeur en 13 - 2 tegen Geertje Zeeman en Pieter Schipper).

B-poule

Zondagmiddag werd er ook in een B-poule gespeeld. De finale werd gespeeld tussen Marie Appel, Piet Visser en Cees Zeeman. Marie Appel won twee partijen, 13 - 11 tegen Cees Zeeman en 14 - 12 tegen Piet Visser en kreeg een beker overhandigd en een fles Chileense wijn.

Triple Toernooi

Ook dit seizoen werd er een ‘Triple Toernooi’ gespeeld. Winnaars werden Jan Dorland, Maritje Schipper en Bob Greve. De ‘Triple kampioenen’ mochten een fles amaretto in ontvangst nemen. Alle prijzen werden overhandigd door organisator Jan Commandeur.