Expositie ‘Animal Rescue’

Algemeen
Illustratie: tekening van een stroper uit de serie “Human Bycatch” 2021.
Illustratie: tekening van een stroper uit de serie “Human Bycatch” 2021. (Illustratie: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Van 20 tot en met 27 september 2021 presenteert Summer if Arts de expositie ‘Animal Rescue’ van Nanna Lahn in de Toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Het thema van Nanna Lahn’s werk is de verhouding van de mens tot de natuur. Voor Summer of Arts laat zij een reeks tekeningen zien in de Toren van Monnickendam. De tekeningen zijn geïnspireerd door filmpjes die te vinden zijn op sociale media, van mensen die in extreme situaties komen om dieren te redden. Deze filmpjes fascineren Nanna omdat zij een bijzondere interrelatie tussen soorten laten zien. 

Een zoektocht naar hoop

Globaal zijn mensen ver onderweg om heel veel soorten uit te laten sterven, maar geconfronteerd met individueel leed van dieren zijn veel mensen bereid hun leven te wagen voor dat ene dier. De tekeningen zijn een manifest van dit raadselachtige, irrationele menselijke gedrag maar ook een zoektocht naar en een hoop op de mogelijkheid dat de mens de vernietiging van de aarde kan terugdraaien.

Programma

Van maandag tot en met vrijdag tref je Nanna ‘s middags aan het werk in de Toren. In het weekend van 25 en 26 september presenteert zij het werk.  Zaterdag 25 september van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 26 september van 12.00 tot 15.00 uur.