Schilderen en speuren in De Speeltoren

Algemeen
Kom in de herfstvakantie gezellig speuren en schilderen in De Speeltoren.
Kom in de herfstvakantie gezellig speuren en schilderen in De Speeltoren. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Vind jij tekenen en schilderen leuk of ben je goed in speuren? Kom dan in de herfstvakantie naar het Waterlandsmuseum de Speeltoren en doe mee met de workshop “vrij schilderen”. Ben jij een echte speurneus? Ga dan op zoek door het hele museum naar de antwoorden van deze spannende speurtocht. 

De drie workshops ‘vrij schilderen’, onder leiding van Joke Trim en Joke Out, vinden plaats in de Kunstzaal op dinsdag, woensdag en donderdag (19, 20 en 21 oktober), bestemd voor kinderen van 6 jaar. De tentoonstelling in de Kunstzaal over koeien (’Milk’) kan de kinderen helpen om inspiratie op te doen of toch gewoon naar eigen idee een onderwerp te schilderen. De begeleiding helpt de kinderen spelenderwijs een beetje op weg. 

Vrij schilderen en speurtocht

De speurneuzen (7 -12) kunnen in de herfstvakantie de spannende museumspeurtocht oplossen. Soms een beetje zoeken maar met geduld of hulp van (groot)ouders kom je er wel uit. Met een uurtje ben je het hele museum door en ontvang je altijd een leuke attentie. Wanneer er geen workshops ‘vrij schilderen’ zijn, kunnen de kleintjes gewoon spelen in het Ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de grote memorykast proberen te vinden. 

Reserveren

De workshops ‘vrij schilderen’ beginnen om 13.30 en eindigen om 15.00 uur, begeleiding is aanwezig.  Graag even reserveren voor deelname aan de workshop (van 13.30 – 15.00) via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen maximaal 10 kinderen aan de workshops meedoen. Om het aantal volwassenen tijdens de workshop te beperken, graag de kinderen alleen brengen en halen of als de ouders willen blijven dan zelf s.v.p. het museum gaan bekijken. De museumspeurtocht is gratis (normaal 1 euro) en voor kinderen en voor de ouders geldt de normale museumentree.

Entree kinderen €2,50 (4 t/m 11 jaar), €3,50 (12 t/m 17 jaar), volwassenen € 5 of gratis met een Museumkaart. Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, Monnickendam. 0299-652203. Openingstijden in de herfstvakantie: alle dagen van 11.00 – 17.00 uur. Zie ook www.despeeltoren.nl