Oplossing verkeersprobleem Schouw duurt langer

Algemeen
De Provincie kan momenteel niet verder met het werk aan de N247 bij Het Schouw, net ten noorden van Amsterdam.
De Provincie kan momenteel niet verder met het werk aan de N247 bij Het Schouw, net ten noorden van Amsterdam. (Foto: Han Giskes)

REGIO - De Provincie kan niet verder met het werk aan de N247 bij Het Schouw, net ten noorden van Amsterdam. De oplossing met drie onderdoorgangen kan niet gebouwd worden met de huidige grondwaterstanden binnen het beschikbare budget. Men moet dus terug naar de tekentafel. Er wordt uitgezocht door de provincie hoe de nieuwe informatie verwerkt kan worden in een aangepast ontwerp. Dit meldt de Provincie Noord-Holland. 

Het verkeer loopt dagelijks snel vast bij Het Schouw. “Het is spijtig voor alle fietsers, automobilisten en reizigers in het openbaar vervoer dat het langer gaat duren voor we daar wat aan kunnen doen”, aldus gedeputeerde Olthof over de situatie. 

Bereikbaarheid Waterland

In het programma Bereikbaarheid Waterland werken de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam aan de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid in de regio Waterland. De verkeersveiligheid moet daarbij verbeteren en de leefbaarheid en de natuur mogen er niet op achteruitgaan.

Bron: Provincie Noord-Holland