Open boerderijwinkel dag bij Arken ae, Natuurboerderij Hardebol en ‘t Zuivelhuisje

Algemeen
Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

KATWOUDE/REGIO - Boerderijwinkel Arken ae, natuurboerderij Hardebol in Landsmeer en ‘t Zuivelhuisje in Katwoude houden zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een open boerderijwinkel dag. Op deze dag zijn niet alleen de winkels open maar zijn er ook allerlei activiteiten te doen op de boerderijen. Er zijn rondleidingen, je kunt dieren aaien, producten proeven en voor de kinderen zijn er springkussens. 

Bij Arken ae in Zuiderwoude kunt u terecht voor lekkere aardappels, verse groente en fruit van Noord-Hollandse bodem. “Rund en lamsvlees van onze eigen boerderij en varkensvlees van mijn broer Morris van Zanten. Verse eitjes van onze scharrelende dames, verschillende zuivelproducten, biologische koe- en geiten kaas van zorgboerderij Onsverlangen en heel veel verschillende streekproducten”, aldus Sophie van Zanten.  ”Op de open dag kunt u niet alleen naar de winkel maar kunt u in de schuur bij de jonge pinken en kalfjes genieten van drinken met gebak of  een lekker broodje hamburger. Ook hebben we een proeverij van de zuivelproducten die wij zelf maken. Tevens kunnen de kinderen zich uitleven op het springkussen en kunnen ze een kalfje schetsen. Ook zijn er tafels met kleurplaten en kun je lekker knuffelen op de boerderij met de kalfjes, lammetjes en paardjes!” Adres: Aandammergouw 10, Zuiderwoude

Zuivelproducten

Bij ‘t Zuivelhuisje in Katwoude kun je zoals altijd terecht voor heerlijke zuivelproducten rechtstreeks van de boerderij, zoals diverse soorten yoghurt, hangop, vla, chocolademelk en kefir. Ook wordt er Beemsterkaas verkocht vers van het mes, verse boerderij eitjes, allerlei streekproducten en kun je zelf een flesje melk tappen bij de melktap. “Op de open boerderijwinkel dag laten wij graag zien waar onze zuivelproducten vandaan komen, ga mee met een rondleiding door de stal, aai de dieren en snuif het boerenleven op”, aldus Diana Willig. Voor de kinderen is er een leuke koe-kennisquiz, vul ‘m in en haal je cadeautje op in de winkel. De kids kunnen zich ook lekker uitleven op het springkussen of haal een verse smoothie van de prijswinnende yoghurt. Adres: Hoogedijk 58, Katwoude.

Bij Natuurboerderij Hardebol in Landsmeer staan alle koeien weer lekker in de stal en ze kunnen niet wachten om iedereen te zien. 

Verse eitjes

“In het winkeltje hebben wij ons eigen vlees verse eitjes van onze dames, allerlei zuivelproducten, verschillende kaas soorten van de Beemster en streekproducten. Op de dag zelf hebben we verschillende leuke aanbiedingen en we staan met een grote pan waaruit we heerlijk warm stoofvlees en echte boerengehaktballen scheppen!” Adres: Kanaaldijk 28, Landsmeer.