Woningen ‘t Spil Monnickendam weer strak in de verf

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM -  ”Als je ziet hoe efficiënt die schilders werken, ongelooflijk. De woning zit goed in de verf en kan er voorlopig weer tegen.” Dat zegt Dirk de Jong (77) uit Monnickendam. Wooncompagnie liet onlangs een twintigtal sociale huurwoningen aan ’t Spil voorzien van een verse verflaag. Naar volle tevredenheid van bewoners.  

Dirk weet waar hij over praat, want hij was zelf jarenlang professioneel schilder. “Ik heb heel wat afgeschilderd, in binnen- en buitenland”, zegt hij. “Deze keer kon ik gewoon toekijken hoe de schilders te werk gingen, dat was ook wel eens lekker.”

Anders dan vroeger

“Je merkt wel dat er in de loop der jaren veel is veranderd”.  vervolgt Dirk de Jong. “De verf is tegenwoordig dikker en dekt beter. Ook kunnen schilders sneller werken, bijvoorbeeld omdat ze alles afplakken met tape. Dat had je vroeger niet.”

De schilders van de ToekomstGroep uit Andijk pakten de gehele buitenzijde van de sociale huurwoningen aan. De woningen zijn geschilderd in de bestaande kleurstellingen. De vloer van het trappenhuis kreeg eveneens een nieuwe verflaag.

Fantastisch wonen

Dirk en zijn vrouw Marja (75) de Jong wonen twaalf jaar in Monnickendam. “Met veel plezier”, zegt Dirk. “We hebben een benedenwoning met tuin, de buurt is rustig en de supermarkt vlakbij. We woonden voorheen in Amsterdam, op twee hoog, zonder balkon. Dat was de reden dat we destijds kozen voor Monnickendam. We wonen hier fantastisch.’