OVNH winnaars

Meest veelbelovende onderneming: Dobbi

Algemeen
Medeoprichter van Dobbi Maurits Tiethoff (rechts) heeft veel gehad aan de deelname aan de OVNH.
Medeoprichter van Dobbi Maurits Tiethoff (rechts) heeft veel gehad aan de deelname aan de OVNH. (Foto: Diederik van der Laan)

REGIO - De beste ondernemingen van onze provincie worden jaarlijks verkozen tijdens de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH). Bedrijven kunnen zich tot 17 januari aanmelden. Rodi Media sprak de winnaars van afgelopen jaar over hun ervaring. Deze week: Dobbi.

Tekst: Loen van Gulick

Wat is Dobbi?

Maurits Tiethoff: “Dobbi is een innovatieve was- en stomerijservice: we halen in heel Nederland kleding op bij de klanten thuis, om het te reinigen en binnen 48 uur terug te brengen. We hebben ook 650 servicepunten bij winkels  door het hele land.” 

Wat is er innovatief aan Dobbi?

“Onze duurzame pijlers. We halen kleding op door het hele land, maar wilden niet meer vervoersstromen generen. Daarom maken we gebruik van het bestaande logistieke netwerk van PostNL, onze partner. Er is nu hangend vervoer mogelijk in álle 2500 busjes die door het land rijden. Een andere belangrijkere pijler is het verlengen van de levensduur van kleding.”

Wat heeft de award opgeleverd voor Dobbi? 

“Onze elevator pitch is veranderd! Het is heel gaaf om te kunnen zeggen: Dobbi is verkozen tot meest veelbelovende onderneming van Noord-Holland. Daarnaast levert het meedoen aan een ondernemingsverkiezing je altijd leuke contacten op. Als ondernemers leren we van elkaar. Zo heb ik nu goed contact met Merijn Everaarts, de oprichter van Dopper.”

Zou je anderen adviseren om mee te doen?

“Zeker, altijd aanmelden! Het levert je altijd iets op. Wist je dat ik mijn compagnon Ruben van Pelt heb leren kennen door ondernemersverkiezingen? Je hoeft een verkiezing niet te winnen om er iets aan te hebben. De contacten zijn leuk en inspirerend. Uiteindelijk is er in een gesprek altijd wel één zinnetje dat je meeneemt of waar je iets van leert.”

Welke plannen zijn er voor de komende tijd?

“Textielinzameling wordt steeds relevanter. Nu komt nog 50% van het textiel terecht bij restafval. Ik voorspel dat dit hetzelfde gaat doormaken als vegetarisch eten; dat is ook niet meer alternatief, maar wordt steeds meer de norm. Om daarop in te springen, worden onze servicepunten ook textielinzamelpunten.”

Jezelf of een andere onderneming aanmelden? Klik hier