OVNH Winnaars

Beste MKB klein onderneming: Laurentius College

Algemeen
Directeur Laura van Dijk met de gedreven studenten van het Laurentius College.
Directeur Laura van Dijk met de gedreven studenten van het Laurentius College. (Foto: Laurentius College)

REGIO - De beste ondernemingen van onze provincie worden jaarlijks verkozen tijdens de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH). Bedrijven kunnen zich tot 17 januari aanmelden. Rodi Media sprak de winnaars van het afgelopen jaar over hun ervaring. Deze week: Het Laurentius College. 

Tekst: Loen van Gulick

Wat is het Laurentius College?

Laura van Dijk: “Het Laurentius College is een particuliere opleiding in hartje Schiphol met richtingen in hospitality en luchtvaart. Onze studenten worden in twee jaar opgeleid op MBO4-niveau. Sinds kort zijn we met een derde richting gestart: het ondernemerscollege.”

Waarom hebben jullie de award gewonnen?

“Omdat we het ondernemerscollege hebben opgezet midden in coronatijd. Hier haal je een MBO4-diploma, terwijl je onderneemt. We ontwikkelen de ondernemer in de student. Met het diploma kun je vervolgens alle kanten op.”

Wat heeft de award het college opgeleverd?

“Het evenement was een hele belevenis. En na het winnen hebben we er op het Laurentius College zelf nog een feestje van gemaakt. Er was taart voor de studenten, en we hebben veel bloemen ontvangen uit verschillende hoeken. Tot felicitaties van wethouders aan toe! Voor Schiphol was het ook leuk dat wij wonnen. En positief voor ons is dat onze opleidingen in de kijker kwamen, waardoor weer veel studenten en ouders nieuwsgierig werden.”

Zou je anderen adviseren om mee te doen?

“Ja, absoluut. Het is een enorme boost voor het bedrijf. Je behaalt de award samen, én je viert het samen.”

Jezelf of een andere onderneming aanmelden? Klik hier