Verzekering bij vuurwerkschade

Algemeen
Wat wordt er door de autoverzekering gedekt bij vuurwerkschade?
Wat wordt er door de autoverzekering gedekt bij vuurwerkschade? (Foto: NieuwsFoto.nl / Laurens Bosch)

REGIO - Eén op de tien Nederlanders is ondanks het verbod toch van plan vuurwerk af te steken. Daarom is het goed om stil te staan bij wat welke verzekering precies dekt bij vuurwerkschade.

Autoverzekering
Autobranden worden alleen gedekt door een beperkt casco- of allrisk-autoverzekering. Een WA-verzekering dekt geen schade aan de eigen auto, en dus ook geen brandschade. Het is aan te raden de auto te verplaatsen naar een plek waarvan verwacht wordt dat er geen vuurwerk wordt afgestoken. Gaat het om vandalisme? Dan wordt schade alleen gedekt met een allrisk-autoverzekering.

Zorgverzekering
Vuurwerk maakte tijdens de vorige jaarwisseling toch nog honderden slachtoffers, ondanks het vuurwerkverbod. Raakt iemand gewond door vuurwerk en is daar medische hulp voor nodig, dan wordt dit gedekt door de zorgverzekering.

Inboedel- en opstalverzekering
Met de opstalverzekering wordt schade aan de woning als gevolg van brand, ontploffing, smelt- en schroeischade door vuurwerk gedekt. De inboedelverzekering dekt de schade aan spullen in de woning.

Aansprakelijkheidsverzekering
In geval van letselschade veroorzaakt door iemand zelf en/of zijn of haar kind, kan een beroep worden gedaan op de aansprakelijkheidsverzekering. Gaat het om opzettelijk veroorzaakte schade door een kind onder de 14 jaar, dan is dit ook gedekt.

Bron: Pricewise.nl - Miljoenen minder vuurwerkschade verwacht