Robin Küller 3J’s zoekt fondsenwervers voor Huis aan het Water

Algemeen
Robin Küller, Tanja van den Berg en Jack de Bond.
Robin Küller, Tanja van den Berg en Jack de Bond. (Foto: aangeleverd )

VOLENDAM/KATWOUDE – Toen zijn agenda plotsklaps, geheel leeg was vanwege corona bleef Robin Küller van de 3J’s niet stilzitten op de bank. Küller draagt (Na)zorgcentrum Huis aan het Water een warm hart toe en besloot zich in te zetten als fondsenwerver voor de organisatie die zich inzet voor mensen met kanker. “Het is toch zonde als ik voor dit prachtige goede doel geen gebruik zou maken van mijn netwerk?!”

Door Shelley Zuizewind

Vorig jaar was Küller ook betrokken bij de organisatie van de Challenge4Life Obstacle Run. “Dit evenement bracht gewoon 32.000 euro op, geweldig.” Ook verzorgde hij samen met mede-bandleden van de 3J’s en andere artiesten een livestream ten bate van Huis aan het Water. Opbrengst: 9000 euro. Ik vind het geweldig om mij in te zetten als vrijwillig fondsenwerver voor Huis aan het Water

Fondsenwerver

Het was Küller’s schoonvader, die al enige tijd vrijwilliger is bij Huis aan het Water, die hem op het idee bracht zijn netwerk aan te boren voor het goede doel. “Mijn schoonvader vertelde mij dat het toch altijd weer een tijdrovende en soms lastige klus is, dat fondsenwerven. Mensen zijn zeker geneigd en welwillend om Huis aan het Water of andere goede doelen te steunen, maar je moet er als fondsenwerver toch maar weer elke keer achter aan. Als je veel mensen kent in o.a. het bedrijfsleven maakt het de werving een stuk makkelijker, zo werkt dat nu eenmaal…Ik vind het dan ook geweldig om mij in te zetten als vrijwillig fondsenwerver. Helaas hebben en krijgen veel mensen te maken met kanker. Ik zie ook in mijn directe omgeving hoeveel baat mensen hebben bij de (na)zorg en activiteiten van het huis. Erg belangrijk dus dat er genoeg geld kan blijven gaan naar Huis aan het Water”, vertelt Küller. 

Netwerk of organisatietalent

Huis aan het Water is grotendeels afhankelijk van fondsen, giften en donaties. “We kunnen nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken met een groot netwerk, in -maar ook buiten- Volendam en Waterland, in bijvoorbeeld Purmerend en/of Amsterdam. Ook mensen die het leuk vinden om de (mede-)organisatie van evenementen zoals de Challenge4Life of de benefietavonden op zich te nemen zijn welkom. Creativiteit wordt zeker gewaardeerd”, zegt Küller. 

Dansbingo

“Zo heb ik enige tijd geleden in Café de Dijk in Volendam een dansbingo georganiseerd samen met Jack de Bond. Ik ben lekker plaatjes gaan draaien, we hebben iedereen bingo-kaart laten kopen en het werd een te gekke avond! De bingo leverde, buiten dat het heel gezellig was, 1000 euro op. De cheque heb ik afgelopen maandag uitgereikt aan Tanja van den Berg, die hier uiteraard heel erg blij mee was!”

Vrijwilligers en stagiairs

Küller en van den Berg hopen dat er nog een aantal vrijwillig fondsenwervers willen plaatsnemen in hun team. Küller: “ Lijkt het je wat om je als vrijwillig fondsenwerver in te zetten voor Huis aan het Water? En wil je graag meehelpen met het aanvragen van fondsen, het opzetten van fondsenwervende campagnes en het organiseren van sponsorevenementen? Meld je dan aan!”

Huis aan het Water zoekt mensen die proactief zijn, netwerk skills hebben eventueel fondsenwervende ervaring. Wil je stage lopen? (evenementenbranche) Vraag dan naar de mogelijkheden. Neem contact op met Tanja van den Berg via 0299-742790 of info@stichtinghuisaanhetwater.nl