De Nationale Voorleesdagen in de bieb

Algemeen
Voorlezen wordt meestal doorgegeven van vader of moeder op (klein)kind.
Voorlezen wordt meestal doorgegeven van vader of moeder op (klein)kind. (Foto: Pixabay)

WATERLAND/EDAM-VOLENDAM- Tijdens de Nationale Voorleesdagen (26 januari  t/m 5 februari) gonst het van de gezellige voorleesactiviteiten in Bibliotheek Waterland. 

Diverse activiteiten in de bieb tijdens de Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is heel erg belangrijk. Het is gezellig en schept een band. Het prikkelt de fantasie en het vergroot de kennis van de taal. Voorlezen helpt kinderen de wereld te ontdekken en maakt dat kinderen later zelf graag gaan lezen. De Bibliotheek wil graag ouders helpen om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken. Daarom zijn er regelmatig (voor)lees activiteiten in de bibliotheken. De kleintjes krijgen een leuk cadeautje als ze lid worden. ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp is gekozen als beste prentenboek van het jaar. Zie hieronder een overzicht van de activiteiten in de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland.

Muziek op Schoot

Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen, spitter spatter spetter! Dansen, zingen, muziek maken en de weg zoeken, net als Vos uit het gelijknamige prentenboekje uit de Prentenboeken Top 10. Voor kinderen van 2-4 jaar. Vrijdag 28 januari van 10:30 – 11.00 uur in Bibliotheek Volendam en  zaterdag 29 januari van 11:15 – 11.45 uur in Bibliotheek Edam. 

Maar eerst ving ik een monster is prentenboek van het jaar

Zandtovenaar

Lieve monsters bestaan ook. Je kunt ze tekenen en tot leven wekken met het fijne toverzand van kunstenaar Sylvia Wybenga. Houd je toch meer van griezelige monsters? Kijk dan eens of je die sporen kan maken in het toverzand. Voor kinderen van 4 – 6 jaar. Zaterdag 29 januari van 14:30 – 15.30 uur  in de Bibliotheek Volendam

Monsterspeurtocht

Hooo, pas op! Er loopt een spoor langs de boekenkast. Waar gaan die stappen naar toe? Wie heeft zich verstopt op de jeugdafdeling van de bieb? Zoek de vijf monsters, maak de opdrachten met je papa, mama of oppas en win een prijs. Voor kinderen van 2-6 jaar. Van 26 januari tot en met 5 februari tijdens de openingstijden van alle vestigingen.

Let op: voor alle activiteiten moet gereserveerd worden. https://www.bibliotheekwaterland.nl/

Afbeelding