'Weer een mijlpaal in ontwikkeling Galgeriet' - Overeenkomst Jachthaven Waterland en Gemeente Waterland

Nieuws
Namens gemeente Waterland zette wethouder Jelle Kaars, die bestuurlijk verantwoordelijk is voor het project Galgeriet, zijn handtekening. Namens Jachthaven Waterland tekende de familie Zetzema. (Foto: aangeleverd)
Namens gemeente Waterland zette wethouder Jelle Kaars, die bestuurlijk verantwoordelijk is voor het project Galgeriet, zijn handtekening. Namens Jachthaven Waterland tekende de familie Zetzema. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WATERLAND - Jachthaven Waterland tekende donderdag 29 november 2018 een voorovereenkomst met gemeente Waterland. Namens gemeente Waterland zette wethouder Jelle Kaars, die bestuurlijk verantwoordelijk is voor het project Galgeriet, zijn handtekening. Namens Jachthaven Waterland tekende de familie Zetzema. Deze overeenkomst is weer een volgende grote stap in de ontwikkeling van het plan Galgeriet.
Het doel van de overeenkomst is in beeld te brengen welke afspraken gemaakt moeten worden om te komen tot aan- en verkoop van de gronden en het water die nodig zijn voor het project. Een eerste stedenbouwkundige invulling van Jachthaven Hemmeland is onderdeel van de overeenkomst. Ook de afstoot van Jachthaven Hemmeland door de gemeente wordt in een eerste aanzet geregeld. Portefeuillehouder Jelle Kaars is blij met deze overeenkomst. "Hiermee is weer een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van het Galgeriet. We kunnen verder gaan met de uitwerking van het stedenbouwkundig plan en samen met Jachthaven Waterland kunnen we naar een prachtige, nieuwe jachthaven toewerken."

Samenvoeging Jachthavens

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 24 november 2015 besloten tot verkoop van Jachthaven Hemmeland. Gezien het strategisch belang van de haven bij de ontwikkeling van het Galgeriet is er gewacht met werkelijke verkoop. Om het gebied Galgeriet optimaal te kunnen ontwikkelen is het noodzakelijk de bestaande Jachthaven Waterland te verplaatsen.
Er vindt een samenvoeging plaats tussen Jachthaven Waterland en Jachthaven Hemmeland. Deze transitie neemt een aantal jaren in beslag. Nu de voorovereenkomst is ondertekend kunnen de vervolgstappen worden uitgewerkt. Een eerste samenwerking tussen beide jachthavens was al in gang gezet. Deze samenwerking wordt nu geïntensiveerd. Het volledige beheer van Jachthaven Hemmeland wordt in het kader van deze samenwerking op korte termijn overgedragen aan Jachthaven Waterland.