(Foto: Aangeleverd )

Kinderen op ontdekking in Waterlandmuseum

MONNICKENDAM - In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen tussen de zes en twaalf jaar in Waterlandsmuseum De Speeltoren Monnickendam meedoen aan het spannende avonturenprogramma 'Dat is een sterk verhaal'. Carola Pelder van studio Wishdom neemt de kinderen woensdagmiddag 20 februari van 13.30 tot en met 15.30 uur mee op avontuur in het museum. Zo kunnen ze zelf de geheime boodschap ontdekken van Indiaan Goudveer.

Het begint met een korte vertelvoorstelling Indianenverhalen. Tijdens een nieuw avontuur in Future Island ontmoet Katinka een echte indiaan met de naam Goudveer. Hij is zijn verhaal kwijt. Katinka is nieuwsgierig en ontdekt dat indianen wel een hele eigenaardige manier hebben om elkaar verhalen te vertellen. Zij gebruiken tekens en symbolen om met elkaar te praten. Dat ontdekken de kinderen in een korte speurtocht langs de tijdelijke tentoonstelling in het museum en vinden zo de antwoorden waarmee de geheime boodschap van indiaan Goudveer ontcijferd wordt. Als de kinderen dat ontdekt hebben, is het tijd om te gaan knutselen en gaan zij een avonturenboekje maken en een eigen stempel.

Portret schilderen

Maar er is meer te doen. Dinsdag 19 en donderdag 21 februari kunnen kinderen meedoen met de workshop portretten schilderen in gouden lijst. Zij leren in kleine stapjes hoe je een mooi portret kunt tekenen en zij mogen het zelf nog inlijsten ook. Voor de echte speurneuzen tussen de zeven en twaalf jaar is er elke dag de museumspeurtocht om op te lossen. De vragen leiden de speurneuzen door het hele museum en zo vinden zij de antwoorden. Op de middagen zonder workshops kunnen de kleintjes gewoon spelen in het Ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden. En wie geduld heeft, kan allemaal kapotte oude potjes in elkaar zetten en van 400 jaar oude tegelscherven weer hele tegels maken.

Reserveren

Graag even reserveren voor het avonturenprogramma 'Dat is een sterk verhaal' en beide workshops, via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen twaalf kinderen aan de workshops meedoen en helaas geldt vol is vol. De activiteiten beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Voor alle activiteiten geldt de normale museumentree, alleen voor het avonturenprogramma geldt een toeslag. Waterlandsmuseum De Speeltoren is te vinden aan Noordeinde 2-4, Monnickendam. Tel: 0299-652203. Open tijdens de voorjaarsvakantie: ma van 13.00 tot 17.00 uur, di tot en met zo van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten