Brandweerteam in actie
Brandweerteam in actie ((Foto: aangeleverd))

Brandweer strijdt om Muus Tromp Bokaal

BROEK IN WATERLAND - Brandweerpost Broek in Waterland en de Brandweervereniging Zaanstreek Waterland (BVZW) organiseren zaterdag 16 maart de jaarlijkse Muus Tromp Bokaal wedstrijd.

Muus Tromp was de eerste brandweercommandant uit Purmerend. Omdat brandweervereniging "Eensgezindheid" in september negentig jaar bestaat organiseert de post Broek in Waterland deze wedstrijd.

Negen brandweerposten uit de veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland spelen zaterdag een inzet-scenario. Voor het scenario wordt geen echte, maar een fictieve brand in scene gezet. Er wordt gelet op kundigheid, snelheid, veiligheid en effectief werken van de ploegen. "Dat houdt in dat gekeken wordt hoe de bevelvoerder leiding geeft aan zijn manschappen en chauffeur," legt Tineke Roos uit. Zij is al tien jaar brandweervrouw bij de post Broek in Waterland. "Hoe stelt hij zijn prioriteiten, begint hij met personen redden, de brand blussen, hoe pakt hij met zijn team de redding aan? Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor blussen met een hogedrukslang of lagedrukslang en water kan uit de tank van de wagen, of via open aanvoer, de sloot, gebruikt worden."

De ploeg die het scenario op de meest veilige en efficiëntste manier regelt, gaat naar huis met de wisselbokaal van Muus Tromp.

Meer berichten