Vrolijke kippen.
Vrolijke kippen. ((Foto: Josee Voormans ))

Kleurrijke impressies in museum

MONNICKENDAM - Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam presenteert op dit moment de expositie 'VOILÀ' van kunstenares Josée Voormans. In de kunstzaal exposeert zij haar nieuwe kleurrijke schilderijen in olieverf, acrylverf en gouache van de streek Allier in Frankrijk waar zij de meeste tijd woont en werkt.

Je voelt in haar schilderijen haar onvoorwaardelijke liefde voor het Franse leven.
Josée Voormans schildert niet alleen wat zij ziet maar verbeeldt vooral ook wat haar raakt, ontroert of gelukkig maakt. "Wat ik ervaar als ik schilder, is een geheel van beelden, kleuren, geuren, licht, geluid en zelfs van mijn stemming. Nadat het eerste beeld op het doek staat, begint mijn 'gevecht' om het zo te krijgen zoals ik het in al zijn intensheid heb beleefd. Ik wil dat je de warmte van die dag voelt, het landschap ruikt en hoort en dat de toevallige volmaaktheid van dat moment je even aanraakt".

De tentoonstelling is te zien tot en met 26 mei in de Kunstzaal van het museum.

Waterlandsmuseum de Speeltoren is te vinden aan Noordeinde 2-4, Monnickendam. Openingstijden maart: in de weekenden van 11.00 tot17.00 en vanaf 1 april: dinsdag tot en met zondag van 11.00 -17.00. Meer info op www.despeeltoren.nl of www.joseevoormans.nl.

Meer berichten