Arie Molendijk taxeert boeken.
Arie Molendijk taxeert boeken. ((Foto: Ed van Alem))

Taxateur Arie Molendijk in Grote Kerk

EDAM - Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken en documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog in handen te hebben? Schroom dan niet langs te komen bij de bekende taxateur Arie Molendijk in de Grote Kerk in Edam. 30 april taxeert hij van 14.00 tot 16.30 uur.

1 december 2018 heeft hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.

Taxatiekosten

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Men krijgt uiteraard alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Iedereen welkom

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in de kerk, Grote Kerkstraat 57 op dinsdag 30 april van 14.00 tot 16.30 uur.

Meer informatie? Bekijk dan even de website www.molendijkboeken.nl.

Meer berichten